Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) zatražila je danas od tajlandskog premijera da bahreinski fudbaler bude pušten na slobodu, nakon što je pritvoren dok čeka da se okonča slučaj oko njegovog izručenja.

Australija je 2017. godine odobrila azil fudbaleru Hakimu Al Araibiju, ali Bahrein želi da se njegov bivši reprezentativac vrati u zemlju i odsluži kaznu zatvora koju je dobio jer je navodno vandalizovao policijsku stanicu, što on negira.

Povezana vest:  Preokret Sitija, gol Kolarova

Bahrein ga je 2014. godine u odsustvu osudio na 10 godina zatvora.

Al Arabi, koji živi u Melburnu, uhapšen je prošlog meseca, na osnovu Interpolove poternice, dok je bio na odmoru na Tajlandu.

Generalna sekretarka Fife Fatma Samura poslala je pismo tajlandskom premijeru Prajutu Čanu-Oči i zatražila da „preduzme neophodne korake da se Al Araibiju dozvoli bezbedan povratak u Australiju i to što pre, u skladu sa medjunarodnim standardima“.

Povezana vest:  Anelka potpisao sa Mumbaj siti

Bivši australijski fudbaler Kreg Foster posetio je juče Al Araibija, koji je pritvoren u Bangkoku.

Foster je izjavio da Al Araibi gubi nadu posle dva meseca provedenih u pritvoru na aerodromu Suvarnabumi na Tajlandu i kritikovao je Fifu i Azijsku fudbalsku konfederaciju „jer ne čine ništa da pomognu fudbaleru“.