branimir_babarogic_fud_fssJELEN SUPERLIGA

Zajednica potvrdila: Partizan domaćin u 15. kolu

 

Izvršni odbor Zajednice superligaša potvrdio je danas odluku komesara za takmičenje da se odobri zahtev Slobode Sevojno da u 15. kolu srpskog prvenstva zameni domaćinstvo i Partizan ne dočeka u Lučanima, već da gostuje u Beogradu. Protiv odluke komesara Branislava Delića bili su samo Crvena zvezda i Vojvodina.

Zvezda zato što se, prema njenom mišljenju, tako olakšava posao Partizanu u poslednjem kolu jesenjeg prvenstva što bi navodno ugrozilo regularnost takmičenja. Vojvodina zato što bi Sloboda Sevojno mogla da bude povlašćena u 30. kolu, kada će se možda upravo sa novosadskim timom takmičiti za treće mesto na tabeli.

Povezana vest:  Delegacija Indonezije u poseti "Kući fudbala"

-Drugi klubovi nisu imali primedbi i ocenili su da Slobodi treba izaći u susret… Zaključak je da je komesar za takmičenja postupio u skladu sa propisima i da je odluka potpuno ispravna – rekao je na konferenciji za novinare generalni sekretar Zajednice Miodrag Janković.

Sloboda je zamenu domaćinstva tražila kako bi Partizan na proleće ugostila na stadionu u Užicu, koji bi do tada trebalo da bude renoviran.

Povezana vest:  Ivanović: Real Madrid je san svakog igrača

Čelnici Partizana prihvatili su taj predlog i ocenili da upravo oni snose najveći rizik, pošto će u poslednjem, 30. kolu biti gosti u Užicu, a da šampionska trka možda do tada neće biti okončana.

Predsednik Zajednice Branimir Babarogić, koji je kao kadar Zvezde i sazvao vanrednu sednicu Izvršnog odbora, izrazio je ličan stav da promene domaćinstva nije trebalo da bude.

Povezana vest:  Pokrenut disciplinski postupak protiv reprezentativaca

-Nije nam bila potrebna ovakva odluka, jer tako ne bismo dali nikakvog povoda za sumnje u regularnost takmičenja. Sada će se neki repovi vući do kraja prvenstva – naveo je Babarogić.