italija_logoŠtrajk u Seriji A 11. i 12. decembra

 

Fudbaleri italijanske Serije A proglasili su štrajk i neće igrati utakmice koje su na programu 11. i 12. decembra, saopštio je danas potpredsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Leonardo Groso.

Sindikat je zbog neslaganja sa načinom sklapanja ugovora prvi put proglasio štrajk u septembru, ali je on bio odložen da bi se uložili dodatni napori u postizanju kompromisa. Pošto dogovor nije postignut do 30. novembra, danas je odlučeno da se štrak aktivira.

Povezana vest:  Bajern razbio Borusiju, Leverkuzenu samo bod

-Veoma smo tužni, jer smo bili spremni da pronađemo obostrano prihvatljivo rešenje, ali nismo naišli na razumevanje i primorani smo da stupimo u štrajk – rekao je Groso.

Spor je nastao zbog insistiranja klubova da u ugovorima i ubuduće bude predviđena mogućnost da neželjeni fudbaleri ne mogu da treniraju sa prvim timom i da moraju da prihvate transfer bez obzira što imaju važeći ugovor.

Povezana vest:  Okada otišao, Fernandes novi selektor Japana

Sindikat fudbalera na to nije želelo da pristane i predlagao je više kompromisnih rešenja, ali do dogovora nije došlo.

Predsednik Serije A Mauricio Bereta bio je ogorčen posle današnjeg sastanka.

-Današnji sastanak bio je neverovata i bez presedana u istoriji. Predstavnici sindikata nisu želeli ni da saslušaju predsednika nacionalne federacije, već su ustali i napustili salu – rekao je Bereta.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica 12. kola i tabela