Nicolas_Lombaerts_FC_ZenitLIGA EVROPA

Leh izbacio Juventus, prošli Metalist i Jang Bojs

 

Fudbaleri Leha igrali su večeras u Poznanju nerešeno sa Juventusom 1:1 i dvostrukog kontinentalnog šampiona eliminisali iz Lige Evropa. Leh je poveo golom Artjoma Rudevsa, a konačan rezultat je posle asistencije Miloša Krasića postavio Vinčenco Ijakinta.

Juventusu, ipak, bod nije dovoljan za plasman u šesnaestinu finala takmičenja, pošto kolo pre kraja grupne faze ima tri boda manje od Leha i manje postignutih golova na gostovanju kod tog tima. Duel Juventusa i Leha u Torinu završen je rezultatom 3:3. Drugi učesnik nokaut faze Lige Evropa iz Grupe A biće Mančester Siti koji je uz dva gola Marija Balotelija pobedio Salcburg sa 3:0.

Povezana vest:  Hofenhajm brojao do šest protiv Volfsburga

Mesto među 32 najbolja tima obezbedili su i Bajer iz Leverkuzena, PSV iz Ajndhovena, Sporting iz Lisabona, Metalist i Jang Bojs. Bajer je u gostima kod Rozenborga pobedio sa 1:0 i osigurao prvo mesto u Grupi B, ispred Arisa, koji je večeras u Madridu savladio Atletiko sa 3:2, iako je gubio sa 0:1.

PSV je u Đenovi savladao Sampdoriju sa 2:1, a istim rezultatom je i Metalist, takođe u Grupi I, u Harkovu pobedio Debrecin.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, GRUPA G, Lotar Mateus: Zaslužili smo pobedu, pokazali smo da smo bolji

Sporting je u Grupi C pobedio Lil sa minimalnih 1:0, dok je Jang Bojs bio bolji od Štutgarta 4:2. Štutgart je još ranije obezbedio prolaz dalje, kao i Zenit iz Sankt Peterburga, koji je savladao Anderleht sa 3:1 u petom kolu Grupe G.

Zenit je, uz moskovski CSKA, koji će sutra dočekati Lozanu, jedini tim sa maksimalnim učinkom u Ligi Evropa.

Povezana vest:  Likens napustio klupu Belgije i preuzeo Briž