sep_blaterSP RUSIJA 2018

Blater: Doprinosimo razvoju fudbala!

 

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater izjavio je da će odluka o dodeljivanju organizacije Mondijala 2018. i 2022. godine Rusiji i Kataru znači mnogo za razvoj tih država i napredak fudbala u tim delovima sveta.

-Čestitam Rusiji i Kataru i njihovim narodima. Kada je Rusija u pitanju, siguran sam da će organizacija Svetskog kupa u tom regionu doneti dosta dobrog tom delu sveta. Odlukom da Svetski kup bude dodeljen Kataru zakoračili smo na nove teritorije na Bliskom istoku i ja sam srećan predsednik jer mogu da govorim o razvoju fudbala u svetu – rekao je Blater.

Povezana vest:  Ivanović: Japan je bitan za nas, svi za Dekija

Predsednik FIFA je ujedno čestitao svima koji su konkurisali za organizaciju ta dva Mondijala.

-Želim da uputim komplimente svima koji su učestvovali u ovoj trci, jer su uradili veliki posao i poslali važnu poruku da je fudbal mnogo više od igre. Fudbal, međutim, nije samo pobeđivanje, već je on i velika škola života u kojoj mora da se nauči i kako se gubi, što nije lako – rekao je Blater.

Zamenik premijera Rusije Igor Šuvalov zahvalio je članovima Izvršnog komiteta FIFA na poverenju i rekao da će ga njegova država opravdati.

Povezana vest:  Srbija protiv Francuske i Albanije na stadionu Partizana

-Imali ste dovoljno poverenja da nam dodelite organizaciju Svetskog kupa 2018. godine i ja sada mogu da vam obećam da zbog toga nikada nećete zažaliti. Krenimo da zajedno stvaramo istoriju – rekao je Šuvalov.

Oduševljeni vladar Katara šeik Mohamed bin Hamad Al Tani izrazio je zahvalnost što je njegova država dobila čast da ugosti najbolje fudbalere sveta i istakao da će njegovi sunarodnici ispuniti sva očekivanja.

Povezana vest:  Svečano otkrivena statua Aleksa Fergusona na Old Trafordu

-Hvala vam što ste verovali u promene, što ste odlučili da doprinesete razvoju fudbala i u tom delu sveta i što ste pružili Kataru veliku šansu. U ovom trenutku mogu da vam obećam da ćete biti ponosni na nas i na čitav Bliski istok – rekao je Mohamed bin Hamad Al Tani.

Sapštavanje odluka o domaćinima Svetskih kupova 2018. i 2022. godine u sedištu FIFA u Cirihu bio je jedan od najvećih medijskih događaja u istoriji Švajcarske. Direktan prenos išao je na 70 TV stanica, a izveštavalo je više od 1.000 novinara.