trener Buncic i sekretar MZ Kljajicevo Milojevic sa pionirima222Pioniri Sloge iz Čonoplje osvojili prvo mesto na turniru u Pragu

 

Pioniri godište 1997.-98. ekipe Sloge iz Čonoplje, pojačani pionirima iz Kljajićeva i Stanišića, osvojili su prvo mesto na veoma jakom turniru u Pragu. U finalu, Sloga je pobedila ekipu Bohemijasa iz Praga.

Pored pionira Sloge učestvovalo je još 11 ekipa iz Češke, Srbije i Slovačke. Pobednička selekcija je igrala u satavu: Nikola Tepavac, Ištvana Bošnjak, Atila Kemenji, Miloš Marković, Miloš Sekulić, Strahinja Sekulić, Nemanja Kusić, Vasilije Đurić, Miloš Milovanović, Mirko Sekulić i Nikola Jančić. Golovima Miloša Sekulića (3) i Atile Kemenjija (2) rezultatom 5:3 je savladana ekipa domaćina. Trener ove selekcije  bio je Ilija Bunčić.

Povezana vest:  Blater za zabranu akohola i cigareta na stadionima

– Konkurncija je bila veoma jaka, a ovakvi turnir su prilika ne samo da vidimo kakve generacije imaju ekipe i fudbalske škole u drugim zemljama, nego i da proverimo kakvi su naši najmlađi fudbaleri u međunarodnoj konkurenciji – istakao je Ilija Bunčić. – Ostavili smo odličan utisak i odmah smo dobili pozive da u aprilu iduće godine učestvujemo na turnirima u Barseloni i ponovo u Pragu. Veoma su nam pomogli u organizaciji odlaska u Prag Darko Karas i Mile Dragojević, treneri mlađih kategorija u Kordunu iz Kljajićeva i Vojvodini, na čiju preporuku su otišli naši mladi fudbaleri.

Povezana vest:  Povreda Davida Vilje

Iz Srbije je učestvovala i Škola fudbala „Mika Antić“ iz Pančeva i Škola fudbala Partizana iz Beograda.

Povodom ovog lepog uspeha, priređen je prijem u Mesnoj zajednici Kljajićevo, gde su mali fudbaleri i stručni štab dobili prigodne poklone i zahvalnice koje im je uručio sekretar mesne zajednice Dušan Milojević i tom prilikom poručio:

– Sada je veoma bitno pomoći ovim nadarenim fudbalerima jer oni na najlepši način reprezentuju svoje fudbalske škole, ali i Srbiju.Ovo je ujedno i poziv društveno sportskim organizacijama u njihovim sredinama, a li i u Somboru, kao i sponzorima da podrže ovu zlatnu generaciju talentovanih dečaka.

Povezana vest:  Di Marija: Uspeh je samo titula prvaka sveta