milan_jovanovic_liverulJovanović i Tošić strelci u petkom kolu Lige Evrope

 

Fudbalski reprezentativac Srbije Milan Jovanović postigao je večeras pogodak za prolaz Liverpula u narednu fazu Lige Evrope. U listu strelaca se u petom kolu tog takmičanja upisao i njegov kolega iz reprezentacije, fudbaler ruskog CSKA Zoran Tošić.

Jovanović, koji je u poslednje vreme retko u startnoj postavi kluba sa Enfilda, postigao je vodeći pogodak za svoj klub na gostovanju Steaui u Bukureštu i svojim drugim golom u dresu „crvenih“ dao doprinos u prolasku Liverpula u drugu fazu takmičenja.

Povezana vest:  Navijači Zrinjskog prekinuli utakmicu protiv Veleža

Uprkos tome što je meč završen nerešenim ishodom 1:1, Liverpul je okončao prvu fazu takmičenja u Grupi K kao prvoplasirani, dok će se borba za drugu poziciju u poslednjem kolu voditi između rumunske Steaue (šest bodova), italijanskog Napolija i holandskog Tventea (po četiri boda).

Dok je Liverpul kolo pred kraj grupne faze takmičenja obezbedio prezimljavanje u Evropi, ekipa ruskog CSKA je svoje mesto u elminacionoj fazi obezbedila znatno ranije, pa je i večerasnje gostovanje švajcarskog drugoligaša u Moskvi poslužilo Moskovljanima da zabeleže ubedljivu pobedu od 5:1.

Povezana vest:  Polufinalista Svetskog prvenstva testira Estoniju

Srpski internacionalac Zoran Tošić postigao je treći gol za ruski tim, koji je sa 15 bodova ubedljivo prvi na tabeli grupe F, ispred Sparte, Palerma i Lozane.