Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da danas osvojeni bod protiv Portugala mnogo znači i da su igrači zaslužili poštovanje.

„Bod nam mnogo znači. Ono što su momci uradili je za svo poštovanje. Momci su izneli kompletan teret ove turneje. Čestitam im od srca, Srbija treba da bude ponosna na ove momke“, rekao je Krstajić novinarima posle utakmice u Lisabonu.

Reprezentacija Srbije je igrala nerešeno 1:1 sa Portugalom u svojoj prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Povezana vest:  Šmajhel: Van Gal može da vrati Junajted na tron

„Momci su na zemlji i u svaku utakmicu ulaze maksimalno odgovorno i angažovano. Neće biti euforije posle ovoga, imamo dva meseca da se spremimo za jun. Tada očekujem da se vrate i sada povredjeni igrači, da budemo spremni i kompletni“, kazao je Krstajić.

Srbija ima bod iz jedne utakmice, Portugal dva iz dve, a vodi Ukrajina sa četiri iz dva susreta.

„Utakmice su pokazale da će grupa do samog kraja biti neizvesna. Ovo je dobro za naše samopouzdanje pred narednu utakmicu“, naveo je selektor srpskog tima.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Rezultati utakmica osmog kola i tabela

Po njegovim rečima, povreda Kristijana Ronalda je poremetila Portugal isto koliko i povreda Mijata Gaćinovića tim Srbije.

„Kao što je vama bitan Ronaldo, tako nama svaki igrač. Igrali smo bez Matića, Kolarova, Fejse, Kostića, Prijovića, Gaćinović se povredio…Nismo zemlja koja ima 50 jednako kvalitetnih igrača, svaki je mnogo bitan“, rekao je Krstajić.

Upitan za situaciju kada je Portugalu sudjen penal, pa je poništena odluka, Krstajić je rekao da je bio daleko i da nije video tu situaciju.

Povezana vest:  Barselona pobedila Elče i vratila se na prvo mesto

Portugalske medije je zanimalo njegovo mišljenje o Andriji Živkoviću, a Krstajić je naveo da Benfika ne treba sa njima da pogreši kao sa Lukom Jovićem.

„Živković je zaista veliki talenat. Mogu da apelujem da ne dodjete u situaciju kao sa Jovićem, koji je ekstra talenat, a izgubili ste ga. Živković će biti pravi igrač, ali mu treba minutaža“, rekao je Krstajić.

Srbija će drugu utakmicu igrati u junu na gostovanju Ukrajini.