Birmingham_TottenhamArsenal novi lider, Čelsi opet bez pobede

 

Fudbaleri Arsenala novi su lideri prvenstva Engleske, pošto su večeras u malom londonskom derbiju savladali gostujući Fulam sa 2:1 u utakmici 16. kola, dok je Čelsi kod kuće odigrao 1:1 protiv Evertona.

Arsenal je uz dosta poteškoća došao do bodova protiv Fulama, a najzaslužniji za nove bodove bio je dvostruki strelac Samir Nasri.

Povezana vest:  Galijani: Milan neće prodati Pata i Robinja

„Tobdžije“ su povele u 14. minutu, a izjednačio je Diomansi Kamara u 30. minutu. Tri boda i vrh tabele domaćinu je doneo pogodak Nasrija u 75. minutu.

Čelsi je protiv Evertona upisao četvrtu uzastopnu prvenstvenu utakmicu bez pobede. „Plavci“ su poveli golom Didijea Drogbe u 42. minutu iz penala, ali je slavlje domaćim navijačima uskratio Džermejn Bekford pogotkom četiri minuta pre kraja utakmice.

Povezana vest:  Paunović: Plaman u osminu finala SP je dostižan

Ekipa Mančester sitija savladala je na svom terenu Bolton sa 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Karlos Tevez u četvrtom minutu. Reprezentativac Srbije i član Sitija Aleksandar Kolarov u 79. minutu zaradio je drugi žuti karton i isključenje.

Fudbaleri Blekburna na svom terenu su ubedljivo savladali Vulverhempton sa 3:0, a za goste je svih 90 minuta igrao reprezentativac Srbije Nenad Milijaš.

Povezana vest:  Nikolić: Očekujem još bolju igru protiv Pazara

Birmingem siti je na svom terenu odigrao nerešeno 1:1 protiv Totenhema, a asistent kod izjednačujućeg gola Krisa Gardnera za domaće bio je Nikola Žgić.