guardiola_KZNGvardiola: I dalje ćemo putovati na dan utakmice

 

Zbog svoje je trenerske tvrdoglavosti Žozep Gvardiola vlastitu ekipu umalo izvrgnuo nedolasku na prvenstvenu utakmicu 14. kola Primere u Pamploni kod Osasune.

Na utakmicu planiranu za 20 sati u subotu Katalonci su došli nakon silnih prometnih peripetija, čak i špekulacija o odgodi utakmice za nedeljni večernji termin, što su, kako se ispostavilo, objavili samovoljno, bez konsultacija s vođstvom lige i Osasune.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa E: Bajern sam na vrhu, prva pobeda Rome

Na kraju, u Rejno de Navaru Katalonci su stigli u 19.55 sati. Utakmica je zbog toga odložena 45 minuta, te je kasnila još tri dodatne minute počevši u 20.48.

Gvardiolini su igrači odigrali utakmicu bez greške i pobedili 3-0.

– Ne, ne mislim da smo toliko moćni da bismo mogli sami da odlažemo svoje utakmice. Iz Španskoga fudbalskog saveza (RFEF) upozorili su nas da ćemo, ne dođemo li na utakmicu, izgubiti dvoboj za zelenim stolom – rekao je Gvardiola nastavivši:

Povezana vest:  Trener Timoka Žarko Soldo umro tokom utakmice

– Shvatili smo situaciju i krenuli. Znamo da bismo savezu time priuštili probleme, a posebno organizatorima, koji su se prema nama uvek besprijekorno ponašali. Uostalom, odigrati utakmicu baš danas (subota) bilo je u interesu i nama, s obzirom na to da već u utorak igramo Ligu šampiona.

Nakon svega, Gvardiola ne misli da prekine običaj da ekipu vodi na put na dan odigravanja utakmice, koji je uveo pre nešto više od dve godine, kada je došao na kormilo ekipe:

Povezana vest:  Baloteliju obili kuću, "pozajmljen" Porše i ukraden nakit

– Radićemo i dalje kao što smo u dve protekle godine. I dalje ćemo putovati na dan utakmice.