di natale_antonioJubilej Krespa, pobede Juventusa i Fiorentine

 

Fudbaleri Parme pobedili su danas Udineze sa 2:1, u utakmici 15. kola italijanskog prvenstva, a strelac golova za domaći tim bio je Ernan Krespo, koji je tako postigao ukupno 150 golova u Seriji A.

Krespo je prvo bio precizan sa penala u 24. minutu, a drugi gol postigao je u 55. minutu. Jedini gol za crno-bele iz Udina postigao je Antonio Di Natale u 36. minutu. To je njegov deveti gol u sezoni.

Povezana vest:  Savić: Dolazak u Partizan je pun pogodak

Posle treće pobede Parme na poslednjih pet utakmica, ekipa se izvukla iz opasne zone. Parma zauzima 14. mesto sa 18 bodova i ima šest više od Ćezene, koja je u opasnoj zoni.

Fudbaleri Juventusa pobedili su na gostovanju Kataniju sa 3:1 i učvrstili se na trećem mestu na tabeli.

Juventus je poveo u 35. minutu, a gol je postigao Simone Pepe. Dva minuta kasnije izjednačio je Takajuki Morimoto, ali je Fabio Kvaljarela sa dva pogotka, u 44. i 58. minutu, doneo crno-belima sedmu pobedu u šampionatu.

Povezana vest:  Tevez: Možda i ostanem u Juventusu

U ekpi Luiđija Del Nerija svih 90 minuta odigrao je srpski reprezentativac Miloš Krasić.

Juventus je treći na tabeli sa 27 bodova, ima tri manje od drugoplasiranog Lacija, ali i tri više od Napolija, na četvrtom mestu. Katanija zauzima 13. mesto sa 18 bodova.

Fiorentina je na svom terenu pobedila Kaljari sa 1:0 golom Adrijana Mutua u 52. minutu. U ekipi Siniše Mihajlovića do 88. minuta igrao je reprezentativac Srbije Adem Ljajić.

Povezana vest:  Pucano na igrača Fenerbahčea Topala

„Ljubičasti“ su se petom prvenstvenom pobedom popeli na 12. mesto sa 19 bodova, a Kaljari zauzima 15. mesto sa dva boda manje.

Sampdorija je pobedila Bari sa 3:0 golovima dvostrukog strelca Stefana Gubertija i Đanpaola Pacinija. Ekipa iz Đenove je sedma sa 23 boda, koliko ima i petoplasirani Palermo, koji sutra igra sa Napolijem.

Fudbaleri Đenove nadoknadili su gol zaostatka i pobedili Leče sa 3:1, dok je Bolonja savladala Ćezenu sa 2:0.