Najbolja priča ovosezonske Lige šampiona Ajaks, na čelu sa srpskim majstorom Dušanom Tadićem, sutra u revanšu polufinala u Amsterdamu čeka Totenhem sa velikom zalihom 1:0 iz Londona.

Doni van de Bek je golom u Londonu doveo Ajaks na prag vize za Madrid, gde se igra finale, i preostalo je „samo“ da tim Erika ten Haga odradi posao na „Johan Krojf“ areni.

Meč privlači i posebno veliku pažnju srpske javnosti zbog Tadića i prilike da Srbija dobije prvog fudbalera u finalu nakon šest godina, odnosno od Nevena Subotića i duela Borusija Dortmund – Bajern Minhen.

Povezana vest:  Simpl Majnd u crveno-belom

Poslednji Srbin koji je osvojio Ligu šampiona bio je godinu dana ranije Branislav Ivanović, sa Čelsijem protiv Bajerna u Minhenu, a poslednji akteri bili su Milorad Mažić i njegov sudijski tim prošle godine u Kijevu u duelu Reala i Liverpula.

Slavni klub iz Amsterdama u sjajnom raspoloženju čeka Totenhem, nakon što je proteklog vikenda osvojio Kup Holandije, što je prvi pehar u Tadićevoj karijeri, a ima priliku za još dva – Lige šampiona i titule šampiona države.

Povezana vest:  Zvezdi produžen rok, Partizan plaća 30.000 evra

„Postavili smo nekoliko ciljeva na početku sezone. Moji igrači žele sve i drže sve karte u rukama. Vreme je da iskoristimo sve prednosti odlične sezone“, rekao je trener Ten Hag.

Totenhem će biti jači za Heon-Min Sona, junaka prolaza preko Mančester Sitija i strelca pet golova u nokaut fazi Lige šampiona u isto toliko mečeva, koji je bio suspendovan za prvi duel.

Povezana vest:  Niko Kovač zamenio Štimca na klupi Hrvatske

„Niko nije verovao da ćemo biti u ovoj poziciji. Ipak, sve je na nama, imamo šansu da izborimo finale“, optimista je menadžer „pevaca“ Maurisio Poketino.

Revanš meč između Ajaksa i Totenhema igra se sutra od 21 sat.