UEFA_Liga_Sampiona copyLIGA ŠAMPIONA, GRUPA D

Rubin želi podvig protiv Barselone za drugo mesto

 

Fudbaleri ruskog Rubina žele da naprave istorijski rezultat i prvi put se plasiraju u osminu finala Lige šampiona, ali će im za to biti potrebno da ponove prošlogodišnji podvig i savladaju Barselonu u gostima. Španci su već osigurali prvo mesto u grupi D, a da bi Rubin prošao dalje potrebno je i da u drugoj utakmici Panatinaikos ne izgubi od trenutno drugoplasiranog Kopenhagena.

Povezana vest:  Karadžić: Spreman sam da se povučem

Dobar rezultat protiv Barselone možda i neće biti tako veliko iznenađenje, ako se uzme u obzir da je Rubin i prošle sezone šokirao svetsku fudbalsku javnost i trijumfovao u duelu sa ekipom Pepa Gvardiole u Španiji.

-Ne preostaje nam ništa drugo nego da pobedimo Barselonu u poslednjem kolu. Verujem da možemo da ponovimo prošlogodišnji uspeh i da pobedimo – rekao je kapiten Rubina Krisitijan Noboa.

Povezana vest:  Riberi odložio pregovore sa Upravom Bajerna

Prvenstvo u Rusiji je završeno nedavno, a Rubin je osvojio treće mesto i izborio učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona sledeće sezone. Barselona je u odličnoj formi, u poslednja dva prvenstvena meča savladala je Real Madrid sa 5:0 i Osasunu sa 3:0.

-Zamolio bih navijače da dođu u što većem broju, jer će nam biti potrebni više nego ikad – kazao je Gvardiola i podsetio na prošlogodišnji poraz od Rubina.

Povezana vest:  Fudbaleri Genka prvaci Belgije

U drugoj utakmici D grupe u Kopenhagenu se sastaju istoimene domaći tim i grčki Panatinaikos koji je izgubio sve šanse da nastavi takmičenje u Evropi.