Stadion Fudbalskog kluba Kolubara Lazarevac dobio je osvetljenje sa rasvetom po UEFA standardima, izjavio je Bojan Stević, predsednik FK Kolubara i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Stadion je dobio rasvetu po UEFA standardima, sa reflektorima od 1.500 luksa, a sredstva su obezbeđena u celosti preko Evropske investicione banke i uz pomoć Grada Beograda.

Povezana vest:  Važan bod za SkyBoard u „Planetwin365 Zlatnoj ligi"

U nedelju sa pocetkom u 20 časova, gradski stadion će biti domaćin prve utakmice odigrane pod rasvetom, u utakmici starih sportskih prijatelja – lazarevačke Kolubare i BSK iz Borče.

„Nadam se da će vreme poslužiti i da će Lazarevcani moći u nekim novim uslovima da uživaju u najelpšoj sporednoj stvari na svetu. Mislim da je ovo samo deo jedne priče koja će biti zaokružena do kraja godine, izgradnjom i pokrivanjem zapadne tribine koja će ispuniti sve standarde sa pratećim sadržajima kao i izgradnja juzne tribine sa 250 mesta“, rekao je Stević.

Povezana vest:  Merkel odbacila mogućnost da Nemačka bojkotuje Mundijal u Rusiji

On je izrazio zahvalnost opštini Lazarevac, gradu Beogradu, ministru finansija Siniši Malom, Ministarsvu privrede, prvom čoveku srpskog fudbala predsedniku saveza Slaviši Kokezi, Vladi i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je, kako je istakao Stević, prepoznao značaj ulaganja u sport i podržao realizaciju ovih projekata.

Stević je precizirao da je ovo 16. stadion u Srbiji koji poseduje rasvetu, ali i da je samo jedan od dva stadiona u Srbiji, zajedno sa stadonom FK Mačva, koji ima LED rasvetu.

Povezana vest:  Huanfran i Koke ostaju u madridskom Atletiku