jose-mourinho_realLIGA ŠAMPIONA, GRUPA G

Ajaks i Okser igraju za treće mesto u grupi

 

Fudbaleri Real Madrida igraju sutra protiv Oksera, poslednju utakmicu Grupe G u Ligi šampiona i pobedom će pokušati da izbace fracuski tim iz evropskih takmičenja. U Grupi G Real i Milan su obezbedili plasman u drugu fazu Lige šampiona. Real je prvi na tabeli sa 13 bodova, Milan ima pet manje, dok će se za treće mesto, koje vodi u Ligu Evropa boriti Ajaks I Okser.

Ajaks je treći sa četiri boda, a Okser je poslednji sa bodom manje. Francuski klub će proći dalje samo ako Ajaks izgubi, a on osvoji bod na Santjago Bernabeu, gde je Real pobedio na poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima.

Povezana vest:  Mesi ne oseća pritisak i ne menja stil igre

Real sa klupe neće predvoditi trener Žoze Morinjo, pošto je suspendovan jer je naredio Ćabiju Alonsu i Serhiju Ramosu da namerno dobiju crvene kartone na prošloj utakmici sa Ajaksom.

U timu Reala neće biti Alonsa i Ramosa zbog suspenzija, a Gonzalo Iguain će pauzirati zbog povrede leđa.

-Poštujemo protivnika, ali trebalo bi pobedom na svom terenu da završimo grupnu fazu takmičenja. Mislim da će ekipa iz naše grupe ove sezone osvojiti Ligu šampiona – rekao je vezni igrač Reala Sami Kedira.

Povezana vest:  Barselona slavila u derbiju, Valensija bez greške

U francuski tim, posle suspenzije od dve utakmice, vraća se Žan Paskal Minjo, ali će duel na Santjago Bernabedu propustiti Delvin Ndinga i Sedrik Engbart.

U drugoj utakmici na San Siru od 20.45 igraju Milan i Ajaks. Defanzivac Alesandro Nesta neće biti u italijanskoj ekipi, a trener Masimilijano Alegri najverovatnije će izostaviti Đenara Gatuza, Kevina Princa Boatenga, Đanluku Zambrotu i Luku Tonija, pošto imaju po jedan žuti karton.

U slučaju da dobiju drugu javnu opomenu oni ć propustiti prvu utakmicu nokaut faze takmičenja.

Milan u utakmicu ulazi sa šest uzastopnih pobeda u Seriji A.

Povezana vest:  Ibrahimović najavio povlačenje u 33. godini

-U ekipi je dobra atmosfera. Ali, sezona još nije gotova, želimo da ostvarimo dobre rezultate – u Seriji A, Ligi šampiona i Kupu Italije – rekao je defanzivac Mario Jepes.

Sa druge strane, Ajaksu pobeda osigurava plasman u Ligu Evropa potrebna pobeda.

-Kada ste u grupi sa Real Madridom, Milanom i Okserom znate da će biti teško. Naravno, tada planirate da osvojite treće mesto i odete u Ligu Evropa i nadate se iznenađenju. Moramo da zaboravimo prvi meč sa Realom, tada smo zaslužili da izgubimo, ali sada smo u boljoj formi – rekao je golman Ajaksa Marten Stekelenburg.