sep_blaterGradonačelnik Londona otkazao smeštaj Blateru

 

Gradonačelnik Londona Boris Džonson objavio je da je odlučio da otkaže smeštaj predsedniku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepu Blateru tokom Olimpijskim igara koje će se 2012. godine održati u engleskoj prestonici.

Džonson je javno priznao da je nekoliko dana uoči donošenja odluke o organizatoru prvenstva sveta u fudbalu 2018, za koje je konkurisala i Engleksa, rezervisao apartman u hotelu sa pet zvezdica za Baltera i članove Izvršnog odbora FIFA.

-Predsedniku Blateru i njegovim potkupljivim prijateljima iz Izvršnog odbora otkazujem smještaj na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Godine – rekao je gradonačlenik Londona.

Povezana vest:  Baloteli bez vozačke dozvole zbog prekoračenja brzine

Engleski novinari, koji neprestano optužuju čelnike FIFA da su se vodili ličnim koristoljubljem prilikom donošenja odluke da Rusija dobije organizacioju prvenstva sveta, navode da dan proveden u hotelu koji je bio rezervisan za Blatera i njegovu svitu košta 1.400 evra za noć.

Džonson već danima napada Blatera zbog odluke da Rusiji poveri domaćinstvo Mundijala.

-Engleska je kolevka fudbala i ima najbolju infrastrukturu, a pobedila je Rusija, nesigurna zemlja, prepuna kriminala i koja ima samo tri izgrađena stadiona. Već dve i po godne sam gradonačlenik i u tom razdoblju u Londonu je ukradeno samo šest bicikala. Baš me zanima koliko ih je nestalo u Moskvi – rekao je on.

Povezana vest:  Zaneti produžio ugovor sa Interom na godinu dana

Gradonačelnik Londona istakao je kako je Blater lično Dejvidu Bekamu, princu VIlijamu i njemu priznao da je kandidatura Engleske bila najbolja.

-Takođe nam je rekao da su ga u drugim zemljama koje su konkurisale za šampionat sveta dočekivale brojne lepe žene. Mi ih nismo imali, možda je to i presudilo – zaključio je Džonson.

Povezana vest:  Advokat: Nema izgovora, Srbija mora na EP

Ruski mediji sa zadovoljstvom su dočekali Džonsonovu odluku da otkaže luksuzno gostoprimstvo predsedniku FIFA. Brojni listovi u toj zemlji zajedljivo komentarišu da je Džonson „nesvesno priznao dve stvari koje svi odavno znaju – da je na Ostrvu korupcija sastavni deo svake kampanje, pa i sportske, i da u Engleskoj zaista ne postoje lepe žene“.