Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić priznao je da su igrači podigli lestvicu očekivanja i da se u predstojećoj sezoni očekuju novi uspesi, ali i da se ponovi plasman u Ligu šampiona.

„Poželi smo igračima zdravlja i sreće i da ponove prošlu sezonu. Sami sebe su zadužili velikim teretom, podigli su lestvicu i javnost očekuje od njih da ponove uspehe. Verujem da hoće, pokazali su da su sposobni za velike rezultate“, rekao je Terzić novinarima na početku priprema crveno-belih.

Terzić, ipak, priznaje da je težak put novog plasmana u elitno takmičenje, ali da je prednost Zvezde u tome što je iskusnija i sačuvala ceo tim.

Povezana vest:  Gvaridola potpisao za Siti skoro četiri meseca pre nego što je zvanično objavljeno

„Čeka nas pakleno leto, ali je sada mnogo je lakše jer imamo oformljen tim i stručni štab, taj isti sastav je pobedio Liverpul. Upozorio sam igrače da vrate strast iz jeseni, nisam bio zadovoljan kako su igrali proletos, izgledali su kao izduvan balon. Da li zbog ranog osvajanja titule ili mnogo većeg kvaliteta od ostatka timova u ligi, taj gubitak strasti je doprineo da ostanemo bez Kupa. Cilj nam je osvajanje titule i moramo da ostanemo fokusirani“.

Kako ističe, ne očekuju se velike promene u timu u ovom prelaznom roku.

„Ne možemo da igramo sa 14 igrača na terenu… Možda dođe po jedan igrač u dve linije. Još na zimu smo se pripremali za leto, ovaj prelazni rok biće mnogo mirniji“, rekao je Terzić i dodao da je Egipćanin Karim Hafez velika želja trenera Vladana Milojevića.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - ČILE 1962, Treće meste izgubili od Čilea

Tržište diktira odlaske, pa bi tako mogao da napravi transfer mladi napadač Dejan Joveljić za koga postoji veliko interesovanje inostranih klubova.

„Tržište prepoznaje kod nas samo mlade igrače i oko Joveljića se vode razgovori. Svaka roba i usluga vrede onoliko koliko je neko spreman da plati. Voleo bih da prihodujemo 50 milona, ali sve zavisi od ponuda. Da li će biti ponuda za Joveljića od tri, pet ili sedam miliona ja ne znam. Na kraju, možda i ostane“, naveo je Terzić i potvrdio da je sigurno da najbolji fudbaler Marko Marin ostaje najmanje do zime.

Povezana vest:  Arsen Venger: Frustriran sam i razočaran

O propalom transferu španskog štopera Alehandra Galveza rekao je u pitanju nisu finansije, već odluka njegove žene.

„Žena mu nije dozvolila da dođe. Zvezda sve obaveze izmiruje u roku, imamo redovne monitoringe i već u startu ih rešavamo“, zaključio je Terzić, konstatujući da trener Milojević računa na kapitena Vujadina Savića i Filipa Stojkovića nakon spekulacija da bi mogli da napuste klub ovog leta.