sep_blaterBlater: FIFA nije korumpirana, Englezi ne znaju da gube

 

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater istakao je da ta organizacija nije korumpirana i da su je Englezi za tako nešto optužili jer ne znaju da gube. Blater je švajcarskom nedeljniku Veltvohe rekao da u FIFA „ne postoji sistemska korupcija“, iako je priznao da ta organizacija mora da popravi svoj imidž.

Povezana vest:  Antić: Finale LŠ dokaz dominacije španskog fudbala

FIFA je sa prošlonedeljnog glasanja za domaćina svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine suspendovala dva visoka funkcionera Izvršnog odbora, koje su britanski medijski optužili za primanje mita.

Organizaciju Mundijala 2018. godine dobila je Rusija, dok će 2022. domaćin Svetskog prvenstva biti Katar. Engleska kandidatura nije uspela, po mnogima i zato što je Blater pre samog glasanja podsetio članove Izvršnog komiteta na „zle“ britanske medije.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati današnjih utakmica i tabele grupa

Čelnici engleske ponude kasnije su optužili glasače u Izvršnom odboru FIFA da su prekršili obećanja da će podržati tu kandidaturu. Blater je rekao da je iznenađen reakcijom u Engleskoj, koju je nazvao „majkom fer pleja“. Englezi su, međutim, prema Blaterovim rečima, ovaj puta pokazali i klasičnu „zapadnu aroganciju“.