Dimitar Berbatov scores the third goal for Manchester UnitedBerbatov želi da završi karijeru u Mančesteru

 

Bugarski fudbaler Dimitar Berbatov želeo bi završi da karijeru u Mančester Junajtedu, izjavio je njegov agent Emil Dančev.

-Skoro sam siguran da će Berbatov karijeru završiti u Junajtedu. On je veoma racionalan i zna šta je za njega najbolje – rekao je Dančev.

Berbatov je u Mančester Junajted prešao 2008. godine i u prve dve sezone bio je pod velikim pritiskom, jer nije opravdao transfer od 30,7 miliiona funti, koliko je za njega plaćeno Totenhemu.

Povezana vest:  Krunić: Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika

Menadžer „crvenih đavola“ Aleks Ferguson je, međutim, verovao u njega i letos nije želeo da ga stavi na transfer listu. Po ko zna koji put se pokazalo da je iskusni škotski stručnjak bio u pravu, jer je Berbatov sada prvi strelac Premijer lige sa 11 golova.

Bugarski internacionalac je u septembru postigao het trik protiv Liverpula za pobedu Mančstera od 3:2 i prvi je fudbaler sa Old Traforda kome je to uspelo od 1946. godine, kada je Sten Pirson najvećem rivalu dao tri gola za pobedu od 5:0.

Povezana vest:  Vučinić: Kup trijumf protiv Milana važan i za prvenstvo

Prošle nedelje Berbatov je postao tek četvrti fudbaler koji je na jednoj premijerligaškoj utakmici postigao pet golova, kada je Mančester pobedio Blekburn sa 7:1.

U razgovoru sa bugarskim novinarima Dančev je potvrdio da je odluka Berbatova da se povuče iz nacionalne selekcije konačna.

-Berbatov je rekao da želi da oslobodi mesto u reprezentaciji za mlađe igrače i sigurno se neće predomsliti – rekao je Dančev.

Povezana vest:  FSS se zvanično kandidovao za domaćina EP za omladince 2018.