Najbolji argentinski fudbaler Lionel Mesi okrivio je sudiju za poraz od Brazila (2:0) u Belo Horizonteu u polufinalu Kopa Amerike.

Napadač Barselone smatra da ekvadorski arbitar Rodi Zambrano donosio odluke u korist Brazila i da njegovoj selekciji nije dosudio penal ili čak dva.

„Vrlo smo ljuti jer smo odigrali sjajnu utakmicu, ali tokom cele utakmice sudija je bio na strani Brazila. Delio nam je žute kartone, a njima nikako. Verovatno se umorio od duvanja u pištaljku i tako odlučio da ni ne ide da pogleda odluke kroz VAR, iako je sve bilo jasno“, rekao je Mesi posle utakmice.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Santoš: Sutra ćemo ući u istoriju

Mesi ne veruje da će CONMEBOL, fudbalska federacija za Južnu Ameriku, uraditi nešto jer, kako je naglasio, Brazil upravlja svime.

„Brazil igra kod kuće i zbog toga je veoma važan za CONMEBOL, tako da je komplikovano. To nije izgovor, jer smo uradili dobar posao, ali je nešto što sam morao da kažem, jer se to zaista dogodilo. Žalimo što naš rad nije poštovan. Razgovarao sam sa sudijom i rekao mu da mora da nas poštuje“, dodao je Mesi.

Povezana vest:  Tores povredio skočni zglob

Mesi, koji je ponovo propustio šansu za prvi trofej sa Argentinom, potvrdio je da će nastaviti da igra za reprezentaciju.

„Ako moram da nastavim da pomažem na ovaj ili onaj način, uradiću to. Osećam se dobro u ovoj grupi momaka“, zaključio je Mesi.