Fudbaleri Crvene zvezde večeras protiv Kopenhagena u Beogradu igraju prvi od dva verovatno najvažnija meča u sezoni u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pobednik dvomeča obezbedio bi jesen u Evropi, ali i šansu da se preko Jang Bojsa domogne najvećeg kolača i mesta u Ligi šampiona, što bi crveno-beli u najboljem scenariju bilo drugo uzastopno.

Veliki respekt prema danskom šampionu i treneru Staleu Solbakenu ima njegov kolega Vladan Milojević.

Povezana vest:  Češka odustala od EP 2020. godine

„O Kopenhagenu imam samo pozitivne utiske, posebno o veličini kluba i rezultatima poslednjih godina, redovno je član Lige šampiona i Lige Evrope. Vezan je za identitet trenera Solbakena, ima prepoznatljiv stil igre sa apsolutnim fudbalom u formaciji 4-4-2. Znamo da će biti teško, ali nemamo čega da se plasiramo i tako smo naučeni. Borićemo se i nikad ništa sem maksimuma nećemo da obećamo“, rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu „Rajko Mitić“.

Povezana vest:  Birof: Moramo oprezno protiv Danske

Milojević se po ko zna koji put vodio stalnom krilaticom „bez obećanja“, ali sa verom u svoj tim, sebe i novi podvig, kao što je to znao da uradi protiv praške Sparte, Krasnodara, Salcburga, Liverpula…

Sa druge strane, sigurno će Dancima biti u podsvesti da dok je Milojević trener Crvene zvezde nema poraz u kvalifikacijama za evropska takmičenja na svom terenu, ali i huk sa tribina dobro popunjene „Marakane“.

Povezana vest:  Na šta su sve spremni navijači da njihov tim pobedi na SP

Utakmica između Crvene zvezde i Kopenhagena igra se na stadionu „Rajko Mitić“ od 20.45.