Rafa Benites traži pojačanja

 

engleska_logoTrener fudbalera Liverpula Rafael Benites istakao je danas da su njegovom timu neophodna pojačanja u januarskom prelaznom roku. Liverpul se za prolećni deo sezone za sada pojačao samo Argentincem Maksijem Rodrigesom, ali su se već u porazu od drugoligaša Redinga u FA kupu povredili španski napadač Fernando Tores, kapiten Stiven Džerard i Izraelac Josi Benajun.

Povezana vest:  Žigić i Krasić: Poštujemo Italijane, ali verujemo u sebe

Tores će morati i na operaciju desnog kolena zbog čega će pauzirati narednih šest nedelja.

-Naporno radimo kako bismo pronašli dobre igrače, ali je to veoma teško na današnjem tržištu. Moramo da nastavimo da se trudimo – kazao je Benites.

Liverpul je trenutno tek na sedmom mestu engleske Premijer lige, iako je prošle godine bio drugi. Sada je cilj plasman među prve četiri ekipe i učešće u Ligi šampiona i naredne sezone.

Povezana vest:  Strazbur odustao od učešća u organizaciji EP 2016.

-Ova sezona je frustrirajuća za nas. Trebalo je da bude prekretnica, šansa za nas da učinimo nešto veliko. Mančester junajted je prodao Karlosa Tevesa i Kristijana Ronalda, Čelsi nije doveo nikog. Ali… – ocenio je španski strateg.

-Sada je sve na vlasnicima. Oni moraju da nam dovedu nove igrače kako nam se ova situacija ne bi ponovila. Ako želimo da se takmičimo sa Mančester junajtedom i Čelsijem treba nam mnogo kompletniji sastav. Naši najbolji igrači moraju da ostanu u Liverpulu, a potrebni su nam i istinski prvoklasni fudbaleri – dodao je Benites.