sevilja_tugaSevilju i dalje trese kriza

 

Fudbaleri Sevilje potonuli su u još dublju krizu, u subotnjoj utakmici 15. kola španskog prvenstva na svom su Sanchez-Pizjuanu poraženi od Almerije s 3-1.

Ekipi Gregorija Manzana to je već četvrti uzastopni poraz u Primeri, a peti ukupno kad se uračuna i onaj od PSŽ-a u Ligi Evrope.

Sve je u subotu za Andalužane krenulo nizbrdo nakon što je Frederik Kanute u 20. minuti promašio udarac s bele tačke. Od toga se Sevilja više nije oporavila, što su gosti, koji nisu pobedili u devet uzastopnih prvenstvenih utakmica, znali da iskoriste. Poveli su u 47. minuti preko Fabiana Vargasa, a prednost su povećali u 80. minuti pogotkom Pabla Piatija.

Povezana vest:  Udineze osvojio bod u Napulju, gol Baste

Kanute se golom u 83. minuti donekle iskupio za promašaj penala, ali to nije bilo dovoljno. Domaći odbrambeni igrač Aleksis je u 88. minuti dobio drugi žuti karton, a poslednjoj je minuti Piati svojim drugim pogotkom doneo Almeriji tek drugu pobedu ove sezone.

U ranijoj utakmici Hetafe je s 1-0 pobedio Viljareal, nanevši mu treći poraz u tekućem prvenstvu. Hetafe je od 41. minute igrao s igračem manje nakon što je Daniel Dijaz grubim startom pokosio Nilmara. Ali, domaći su uprkos tome, u 88. minuti ugrabili sva tri boda zahvaljujući pogotku Huana Albina koji je nakon toga skinuo dres i dobio drugi žuti karton, tako da je Hetafe dvoboj zaključio s dva igrača manjka.

Povezana vest:  Baloteli priznao: Nije trebalo da se vraćam u Italiju