Carlos Tevez and Didier Drogba show their mutual respectMančester siti odbio Tevezov zahtev za transfer

 

Engleski prvoligaš Mančester Siti potvrdio je da je kapiten ovog tima, argentinski 26-godišnji napadač Karlos Tevez, podneo pismeni zahtev za transfer, ali je klub taj zahtev odbio.

Trenutno drugi strelac Premierlige (deset golova) napisao je formalni zahtev za transfer svega nekoliko sati nakon što su njegovi saigrači pobedili Vest Ham s 3-1 u 17. prvenstvenom kolu. On sam je odrađivao suspenziju zbog žutih kartona.

Povezana vest:  Konte: Ne smemo sada da stanemo

Tevez je proteklih meseci često isticao kako mu jako nedostaje porodica koja i dalje živi u Argentini, te kako sve teže podnosi razdvojenost. Osim toga, imao je i brojne svađe ili svađice i nesuglasice s italijanskim trenerom Robertom Manćinijem.

Mančester Siti je izdao saopštenje, iz kojeg izdvajamo:

-Jako smo razočarani akcijom koju su poduzeli Karlosovi zastupnici. Koristimo priliku da obavestimo kako je klub zahtev našeg kapitena odbio. Roberto Manćini i svi ostali radbnici kluba uvek su pokazivali, a činiće to i dalje, senzibilnost prema Tevezovoj porodičnoj situaciji. Kada je Karlos nedavno zatražio dozvolu za odlazak u Argentinu, klub mu je izašao u susret.

Povezana vest:  "Dejli mejl": Bejlu pretili smrću

Značajno je da je klub poslednjih mjeseci primao zahteve Karlosovih zastupnika za pregovore o poboljšanju i produženju njegovog ugovora. U skladu s klupskom politikom da se tokom sezone ne obavljaju pregovori o produženju ugovora, ti zahtevi nisu bili odobreni. Karlosov petogodišnji ugovor je na snazi za još tri i po sezone, te je on najbolje plaćeni fudbaler Mančester Sityija.

Povezana vest:  Atletiko prekinuo seriju poraza

Na zahtev Karlosa Teveza za transfer gledamo kao na nesrećno i nepotrebno ometanje, a klub će ostati koncenstrisan na utakmice koje su pred njim u vrlo obećavajućoj sezoni. Karlosu ostaju otvorena vrata za nastupe u utakmicama koje slede.