logo_crvena_zvezdaZvezda i Zenit postali partneri

 

FK Crvena zvezda i FK Zenit iz Sankt Petersburga potpisali su sporazum o petogodišnjoj saradnji. Sporazumom je predviđena aktivna saradnja dva kluba u oblasti omladinskog fudbala. Klubovi planiraju sprovođenje zajedničkih treninga i odigravanje prijateljskih utakmica, odnosno organizaciju međunarodnih turnira, zajedničkih seminara i nastave.

 

Takođe je planirana razmena informacija između trenera u cilju metodološkog i praktičnog procesa obuke fudbalera. Fudbalerima, „mladim nadama“ klubova, biće omogućena razmena. Sporazumom se posvećuje pažnja i veteranima oba kluba za koje će biti organizovane prijateljske utakmice i druženja.

Povezana vest:  Hoenes: Diego je novo pojačanje Volfsburga

 

Klubovi planiraju takođe organizaciju različitih događaja u cilju razmene iskustava iz oblasti rada sa navijačima, propagiranja tolerantnosti i borbe protiv  ekstremizma. Razmena iskustava u oblasti otvaranja i rada klubskih muzeja predstavlja još jedan od pravaca saradnje koji je predviđen sporazumom.

 

U cilju uspešne realizacije potpisanog sporazuma biće organizovan Upravni odbor partnera, u čijem sastavu će se naći po tri predstavnika srpskog i ruskog kluba. Predstavnici FK „Crvena Zvezda“ i FK „Zenit“ svake godine će se rotirati na poziciji predsednika Upravnog odbora. U 2011. godini mesto predsednika Upravnog odbora partnera zauzeće predstavnik FK Zenit.

Povezana vest:  Partizan traži promenu mesta finala, Mladost se protivi

 

– Potpisivanje sporazuma sa Zenitom je veoma bitan korak u razvoju odnosa dva kluba, gde i Zvezda i ruski šampion imaju posebno iskustvo, odnosno profesionalno znanje koje je potrebno za pripremu mladih fudbalera. Siguran sam da će se zahvaljujući zajedničkoj saradnji povećati nivo kvaliteta omladinskih ekipa, kao i da ćemo uspeti stvoriti osnovu za buduće uspehe oba kluba. Već sada planiramo projekte u okviru potpisanog sporazuma. Među njima jedan od prvih koraka može biti  organizacija prijateljskih utakmica između naših ekipa – rekao je predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Povezana vest:  Bajer raskinuo ugovor sa Spahićem