Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je za današnji „Kurir“ da su 2015. godine svi digli ruke od njega osim predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je fascinantno koliko je Vučić verovao u njega.

Kako je naveo, predsednik Srbije tada mu je rekao: „Terza, ti jedini možes da vodis Zvezdu, moraš da ostaneš“.

Povezana vest:  Fudbaleri Partizana sutra putuju u Sloveniju

Terzić je rekao da je Vučić stvarno veliki navijač Crvene Zvezde, ali je istakao da Zvezda nema apsolutno nikakvu pomoć ni države ni Aleksandra Vučića.

Kako je rekao, Zvezda s „Telekomom“ ima isti ugovor kao i Partizan, i dužinu i vrednost, i to je, dodaje Terzić, jedini sponzorski ugovor koji klub ima s nekim državnim preduzećem.

Povezana vest:  Šćepović: Vratićemo se sa bodovima, sigurno dajemo gol

Prema njegovim rečima, Zvezda mnogo više daje državi Srbiji nego što dobija.

„Imamo 92 odsto prihoda iz inostranstva. Prošle godine smo u budžet uplatili 6,7 miliona evra. Vučić je insistirao da Zvezda, kao narodni klub i društveno odgovorna firma, ne bude ništa dužna državi“, naveo je Terzić.

Generalni direktor Crvene Zvezde rekao je da je dobio od predsednika Vučića interesantan podatak koji je dobio iz policije, a to je da se nikada u istoriji nije desilo da meč, na kojem bude više od 50.000 ljudi, prođe bez ijednog incidenta.

Povezana vest:  Muslin: Igraćemo ofanzivnije

„Narod je srećan kad Zvezda postiže dobre rezultate i nema nikakvu potrebu za agresijom“, zaključio je Terzić.