guus-hiddinkGus Hidink: Vreme je za promene u FIFA-i

 

Proslavljeni holandski  trener Gus Hidink, trenutno selektor turske fudbalske reprezentacije, podržao je Engleze koji su se okomili na Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) zbog nedavnog odabira domaćina SP-a 2018. godine u Cirihu.

Hidink je u toj priči bio deo tima koji je predstavljao zajedničku kandidaturu Holandije i Belgije. Engleska je, podsećamo, bila uverena u svoju pobedu, a optimizam Engleza jačao je nakon što su, navodno, neki članovi Izvršnog odbora FIFA-e obećali Englezima svoj glas. Ali, Engleska je dobila samo dva glasa, te je ispala u prvom krugu. Pobedila je Rusija.

Povezana vest:  Mančester Junajted plaća 60.000 funti kazne zbog Fergusona

Hidink, bivši selektor Rusije, kaže da ima puno razumevanje za Engleze koji se osećaju prevareno, pogotovo nakon što je i predsednik FIFA-e Sep Blater njihovu prezentaciju ocenio kao „izvanrednu“.

-FIFA mora das hvati da ima problema s imidžom. Svetsko fudbalsko vladajuće telo ne bi trebalo iz cele priče da izađe ‘nepovređeno’. Vreme je za promene! – oštar je Hidink u izjavi za Mirror.

Povezana vest:  Manćini: Aguera povredio sprej protiv bolova

-Svi smo mi bili pozvani u Cirih na dva dana kako bismo demonstrirali naše završne prezentacije koje su, kao, trebale da otklone zadnje sumnje kod članova Izvršnog odbora FIFA-e. Engleska je, kao i Holandija, imala fantastičnu prezentaciju! Ali, od toga nije bilo baš nikakve koristi. Čemu, onda ulagati sav taj silni trud? – pita se Hidink.

Povezana vest:  Ćavi bio blizu prelaska u Milan

-Trebali bi imati novi, potpuno čisti Izvršni odbor, koji će donositi odluke na temelju transparentnih kriterijuma. Odluka u takmičarskom procesu za dobijanje Svetskog prvenstva mora se bazirati na čvrstim argumentima, koji moraju biti otvoreni i jasni – prozvao je FIFA-u 64-godišnji Gus Hidink.