bastina_svajnstajger_bajern_bazelŠvajnštajger najplaćeniji Nemac u istoriji, 10 miliona evra po sezoni!

 

Bastian Švajnštajger u subotu je objavio da je s minhenskim Bajernom produžio ugovor do leta 2016. godine potpisavši novu petogodišnju saradnju. Nedeljni Bild piše da je za potpis ugovora 26-godišnji veznjak dobio ponudu koju nije mogao da odbije: 10 miliona za godišnju platu!

Povezana vest:  Remi Real Sosijedada i Barselone

Kroz pet idućih sezona tako će zaraditi 50 miliona evra, te će paralelno biti najplaćeniji igrač u istoriji kluba i uopšte njemačkog fudbala. Tačnije, deliće prvo mesto s Francuzom Frankom Riberijem (27), koji je ranije tokom godine produžio ugovor do leta 2015. godine. Treće mesto na listi primanja drži Filip Lam (27), koji je također jesenas produžio ugovor do leta 2016. godine za devet miliona godišnje.

Povezana vest:  Krunić: Naš rani gol uticao na ishod utakmice

Dogovorili su ove jeseni Bavarci također produženje suradnje s trenerom Luisom van Galom, koji će ostati najmanje do leta 2012. godine.

-Osvojiti Ligu šampiona s Bajernom za mene je lepši osećaj negoli s Realom ili Interom. Moje srce kuca za crvenu boju – rekao je veznjak s već 12-godišnjim stažem u bavarskoj prestonici.