Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Vladimir Matijašević rekao je da treba biti realan i da se treba okrenuti baražu EURO 2020.

„Nije lako posle poraza, ali nismo izgubili od ne znam koga, nego od Portugalije, prvaka Evrope. Neke stvari moraju da se menjaju i nadam se daćemo već od Luksemburga početi da se spremamo za utakmicu, gde će nam verovatno Norvežani biit protivnici. Da se ne lažemo, mi kroz ovu grupu tesko da možemo da uradimo nešto. Treba neke stvari drugačije da se urade. Radićemo na tome da se do marta spremimo za Norvešku, a to možemo samo kroz ove naredne utakmice, da iskristališemo tim koji treba da igra“, rekao je Matijašević novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“ pred polazak u Luksemburg.

Povezana vest:  Stanković se oporavlja, danas trenirao sa ekipom

On je istakao da svi više treba da se bore za načiju i reprezentaciju, da shvate da je to projekat.

„Videli ste juče odbojakšice. Treba u i fudbalu to da dodamo. To su sve dobri igrači, dobra ekipa. Mi smo izgubili od Portugalije, ali smo da ubacimo tu atmosferu“, rekao je Matijašević, koji je upitan je šta je potrebno za tu atmosferu.

Povezana vest:  Benites: Opstanak u Premijer ligi će biti pravo čudo

„Potrebno je da svako svakog pogleda u oči. Oni su dobri momci i igrači, ali moramo da budemo grupa. Nebitno je ko igra, bitno je da smo grupa. Nadam se da ćemo to u budućnosti i biti.“

On je istakao da nije bilo razgovora sa igračima posle poraza od Portugalije 4:2.

„Do 42. minuta mi smo imali egal utakmicu,. Desilo se šta se desilo, olako smo primili golove. Selektor Tumbaković je tu tek mesec i po dana. Sigurno je da ćemo raditi na tome da napravimo tim i da pokušamo da pobeđujemo u budućost.“

Povezana vest:  Lazar Marković bi mogao da ode na pozajmicu u Fenerbahče

Matijašević je istako i da su sledeće utakmice prilika da se tim uigrava za meč baraža, koji ih očekuje u martu.

Meč između Luksemburga i srbije igra se sutra od 20.45.