Argentina_logo_ligaARGENTINSKA LIGA

Estudiantes prvak

 

Golovima Rodriga Lopesa u poslednjih 15 minuta utakmice Estudiantes je savladao Arsenal sa 2:0 (0:0) i peti put u klupskoj istoriji osvojio titulu šampiona argentinskog fudbalskog prvenstva Aperture.

Identičnim rezultatom (2:0) slavio je i Velez Sarsfild protiv Rasing Kluba. Bila je to, međutim, „pirova pobeda“, pošto su dva tima ostala na istom rastojanju kakvo je bilo uoči poslednjeg kola (dva boda) i Estudiantes je zasuženo stigao do titule.

Povezana vest:  Buran derbi u Liježu, Standard pobedio Anderleht

Zanimljivo je da je „dželat“ Veleza bio novi heroj Estudiantesa. Lopes je, naime, svojevremeno nosio dres kluba koji je sada u poslednjem kolu ostao bez titule, a golovima protiv Arsenala doneo istu u La Platu.

Prvi pogodak na meču protiv Arsenala Lopes je postigao u 75, a drugi u 87. minutu. Do tada navijači domaćeg tima strahovali su da se ne ponovi prošla godina, kada je Estudiantes u poslednjem kolu ostao bez trofeja.

Povezana vest:  Varan: Morinjo me šutirao u zadnjicu kada sam zabušavao

Jer, Velez je u 55. minutu već imao prednost od dva gola protiv Rasing Kluba, a Estudiantes nije bio ni blizu pogotka, pošto je Kristijan Kampestrini činio čuda na golu Arsenala.

Na kraju ni Kampestrini nije bio svemoguć, a Lopes je „smirio“ navijače koji su bili ubeđeni da će se ponoviti prošlogodišnji šampionat kada je Estudiantes u poslednjem kolu „remijerm“ protiv Rozarija titulu prepustio Argentinos Juniorsu.

Povezana vest:  8. KOLO PRVE LIGE SRBIJE, Dinamo dočekuje Srem, Proleter igra sa Sremom

Rezultati utakmica poslednjeg, 19. kola Aperture:

Estudiantes – Arsenal 2:0

Rasing Klub – Velez Sarsfild 0:2

San Lorenco – Banfild 2:1

Kolon – Njuels Old Bojs 1:1 i

Ol Bojs – Godoj Kruz 2:2-

Preostali mečevi igraju se u noći između ponedeljka i utorka.