Fudbaleri Partizana pobedili su velikog rivala Crvenu zvezdu 2:0 (0:0) u 161. večitom derbiju u okviru 9. kola Superlige Srbije.

Trijumf crno-belima doneli su najskuplje plaćeni igrač u istoriji kluba Sejduba Suma odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora u 83, samo 19 minuta posle ulaska u igru, i još jedan rezervista Zoran Tošić u samom finišu.

Partizan je potpuno nadigrao aktuelnog prvaka, stvorio puno šansi preko Filipa Stevanovića, Umara Sadika i Takume Asana, pre nego što je dotukao Zvezdu u finišu i kaznio previše defanzivnu taktiku trenera gostiju Vladana Milojevića.

Povezana vest:  Kamerman u bolnici posle sudara sa Bekom

Zvezda je bez Matea Garsije, Tomanea i Hosea Kanjasa, što je „iznenađenje“ koje je spremio Milojević, uglavnom bila u podređenom položaju, a Partizan, kao što je najavio trener Savo Milošević, napadačkom igrom došao do velika tri boda, pre svega za samopouzdanje u trci za titulom.

Partizan je naneo Zvezdi prvi poraz u Superligi i prišao joj na bod sa pete pozicije, ali uz dve utakmice manje za oba tima u odnosu na vodeće TSC i Vojvodinu.

Povezana vest:  Kazorla: Arsenal želi Kasiljasa

Igrači dva tima na teren su izašli u majicama sa porukom „I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju“ i učestvovali u kampanji za povećanje broja donora i transplatacija koju vode ministarstvo zdravlja i Hemofarm fondacija.

PHOTO: A.K./ATA Images