Svetska fudbalska federacija (FIFA) pismeno je 20. septembra preporučila predsedniku Fudbalskog saveza Kosova (FSK) Agimu Ademiju da FSK povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, kako bi utakmica Kupa Srbije izmedu Trepče i Crvene Zvezde mogla da bude odigrana 5. oktobra.

Kako saznaje Kosovo onlajn u Cirihu, u pismu koje je u ime FIFA potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem ta organizacija se poziva na odluku Arbitražnog suda za sport (CAS) od 24. januara 2017. (CAS 2016/a/4602 Fudbalski savez Srbije protiv Unije evropskih fudbalskih saveza).

Povezana vest:  Zidan navija za Pari Sen Žermen protiv Barselone

„Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: “Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FŠ ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za clanstvo“. Uzimajući u obzir gore navedene stavke i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FSK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra“, navodi se u pismu FIFA.

Povezana vest:  Šalke pobedom protiv Herte do drugog mesta na tabeli