Ji Sung Park Manchester UnitedRuni promašio penal, Park pogodio za pobedu Mančester Junajteda

 

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su Arsenal sa 1:0 i preuzeli nakon 17. kola od londonskog kluba vrh tabele u engleskom Premiershipu. Gol odluke, svoj četvrti prvenstveni, postigao je Ji-Sung Park.

Postigao ga je reprezentativni napadač Južne Koreje u 41. minuti utakmice glavom nakon što je veći deo posla po desnoj strani odradio Nani.

Povezana vest:  Zdravko Mamić pušten na kućno lečenje

Teško se može govoriti o nekoj blistavoj utakmici na Old Traffordu, međutim, mora se istaknuti da je domaćin bio opasnija ekipa premda je i londonski klub imao svojih prilika za izjednačenje rezultata pa je Junajted morao da strepi sve do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Verovatno tako ne bi bilo da je Vejn Runi iskoristio udarac s bele tačke u 73. minuti (Cliči u padu igrao rukom), odnosno da njegov silovit zalet nije pretvoren u bombu koja je preletela iznad Szczesnyja. Kazna nije usledila i Mančester Junajted ostao je jedina neporažena ekipa Premiershipa s odnosom od devet pobeda i sedam remija.

Povezana vest:  Aspilikueta još pet godina u Čelsiju

Arsenalu je ovo bio peti prvenstveni poraz, a padom na drugo mesto tabele za „crvenim đavolima“, koji imaju i odigran susret manje, zaostaju dva boda.