Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da je njegova ekipa umorna zbog gustog rasporeda takmičenja, ali da ima veliki fond fudbalera na raspolaganju koji mogu to da izdrže i dodao da je osvajanje titule prioritet.

-Imamo veoma gust raspored i nemamo mnogo vremena za odmor. U sredu smo igrali sa TSC-om, a već sutra nas čeka duel sa Proleterom. Naš rival je veoma disciplinovana i čvrsta ekipa koja ima zanimljiv spoj mladosti i iskustva. Vidi se po rezultatima da su ušli u dobru formu i da nam neće biti lako u Novom Sadu. Umorni smo, ali to je sport, videću danas na treningu na koga mogu da računam, jer i sa zdravstvenim biltenom imamo odredjenih problema – rekao je Milojević.
Fudbaleri Zvezde igraju u subotu od 16 časova u Novom Sadu protiv Proletera, utakmicu 15. kola Super lige Srbije.

Povezana vest:  Mrđa: Imam više ponuda, prioritet evropskim ekipama

-Pokušavam da uspostavim sistem u kome će svaki igrač znati šta treba da radi. Imamo veliki fond fudbalera i mogu da kombinujem tako da se to ne oseti na rezultat. Igračima treba kontinuitet da bi ušli u takmičarsku formu i to je ono čemu svaki trener teži. Najbolji igrač je onaj koji je zdrav – naveo je Milojević.
On je dodao da ima problema sa stranim igračima, ali da oni to razumeju.
-Kada neko bude van protokola ne znači da je nešto loše uradio, jednostavno postoji ograničenje i moramo da uspostavimo balans – rekao je on.

Povezana vest:  Bonuči: Konte je gazda, kad on priča, vi slušate

Posle 14 kola Zvezda je prva na tabeli, ali je Milojević rekao da zbog toga ne treba ulaziti u euforiju.

-Čukarički igra sjajno, imaju dobre rezultate i sistem koji grade godinama i to im se pozitivno vraća. Tu je i Partizan koji igra dobro, ali i Radnički i Vojvodina koji su takodje neugodni. Ne treba zaboraviti ni TSC, jer se radi o sjajnoj ekipi. Mi smo u utakmici s njima oborili rekord po broju pretrčanih kilometara i to dovoljno govori o ekipi iz Bačke Topole. Izašli su da se nadigravaju – naveo je on.
Trener crveno belih rekao je da je svaka sledeća utakmica najvažnija.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Nigerija, prva afrička reprezentacija na SP

-Ako si profesionalac, onda znaš koji su ti prioriteti. Ne vidim zbog čega je Totenhem bitniji od Proletera. Za mene je titula prioritet, a utakmice u Ligi šampiona su satisfakcija za naš dobar rad – rekao je on.
Ako Zvezda pobedi u Novom Sadu to će biti 100. trijumf Milojevića na klupi crveno-belih.