Trener fudbalera Totenhem Maurisio Poketino rekao je večeras da njegova ekipa u predstojeći meč protiv Crvene zvezde ulazi s velikim poštovanjem prema rivalu, ali da za cilj ima osvajanje tri boda.
-Zvezdu izuzetno poštujemo, ali nama je cilj da odigramo najbolje moguće, pogotovo na stadionu koji to traži od nas. Verujem da će biti velika borba, jer će i atmosfera biti takva – rekao je Poketino novinarima u Beogradu.
Totenhem će sutra gostovati u Beogradu ekipi Crvene zvezde u četvrtom kolu Lige šampiona.
-Mislim da je za svakoga dolazak na ovaj stadion nova situacija. Čuli smo mnogo toga o ovom stadionu i atmosferi koja se pravi. Znamo da Zvezda znatno bolje igra pred svojim navijačima. Gledali smo i kako je Liverpul prošao ovde prošle godine, a oni su jedna od najboljih ekipa u Evropi – kazao je Poketino.
Na pitanje koliko je bitna sutrašnja utakmica za njegovu ekipu, s obzirom na to da u prvenstvu Engleske nisu u zavidnoj situaciji, kao ni u Ligi šampiona, Poketino je naglasio da je osvajanje tri boda prioritet.
-Vrlo je teško posle izgubljenog finala u Ligi šampiona vratiti ekipu na isti nivo. Juventus je bio u sličnoj situaciji 2016. godine, a najbolji su tim u Italiji. Sa nama je isto tako – rekao je trener Totenhema.
Napadač Hari Kejn kazao je da ekipa u duel sa Zvezdom ulazi obazrivo.
-Nadam se da se situacija Liverpula od prošle sezone neće ponoviti. Znamo da će atmosfera biti paklena, ali mi ćemo izaći na teren da pobedimo i pokažemo nas kvalitet. Zvezda je u prvom meču imala svoje šanse, a da su dali gol na 1:0 ili 2:0, sigurno je da bi bio drugačiji meč – rekao je Kejn.

Povezana vest:  Drulović: Marković će biti jedan od najboljih u Evropi