Francuski trener Arsen Venger demantovao je medijske izveštaje o više opcija za klupu Bajerna iz Minhena, rekavši da će naredne nedelje on razgovarati s čelnicima nemačkog šampiona.
Bajern traži trenera otkako je u nedelju otpustio Nika Kovača posle poraza od Ajntrahta 1:5 u Bundesligi. Nemački Bild je ranije ove nedelje tvrdio da se Venger ponudio Bajernu, a potom su mediji preneli da je izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige navodno rekao da Francuz nije opcija za novog trenera.
Venger je, medjutim, to demantovao i izjavio da su se Rumenige i on dogovorili da naredne nedelje razgovaraju o mogućnosti da Francuz preuzme Bajern.
-Lepo je što mogu da objasnim priču jer je iznenadjujuća. Pre svega, nemam agenta. Jedini sam koji je uključen u ovu priču – niko ne može da razgovara u moje ime – rekao je Venger za BeIN Sports.
Venger je potom naveo da se čuo sa Rumenigeom u sredu popodne.
-U sredu popodne Rumenige me je zvao, u tom trenutku nisam mogao da odgovorim pa sam ga pozvao kasnije. Razgovarali smo najviše četiri-pet minuta. Rekao mi je da će Hans-Diter Flik voditi ekipu u naredne dve utakmice. Pitao me je da li sam zainteresovan jer traže trenera. Odgovorio sam mu da nisam razmišljao o tome i da mi treba malo vremena – rekao je Venger.
-Zajedno smo odlučili da razgovaramo sledeće sedmice, jer sam ja u Dohi do nedelje. To je istinita priča – dodao je Venger.
Venger je prošle godine, posle 22 godine, napustio Arsenal i od tada je bez posla. Osvojio je tri titule u Premijer ligi i sedam trofeja u FA kupu sa londonskim klubom. Bajern je trenutno peti u Bundesligi sa četiri boda zaostatka za vodećom Borusijom iz Menhengladbaha.

Povezana vest:  Radnički 1923: Osuđujemo napad na igrača