Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da su minimalne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, ali da će njegova ekipa čekati eventualno iznenadjenje i kiks Portugala.
-Šanse su minimalne. Najbitnije je da utisak u ove dve utakmice bude korektan, da napravimo rezultat i čekamo eventualno iznenadjenje. Tako se i ponašamo. Pratimo i eventualne protivnike u baražu, ništa ne prepuštamo slučaju. Na najprofesionalniji način smo pokrili sve detalje – rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.
Srbija će utakmicama protiv Luksemburga i Ukrajine završiti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Reprezentacija Srbije mora da pobedi obe utakmice i da čeka kiks Portugala kako bi kroz kvalifikacije ostvarila plasman na kontinentalni šampionat.
-Ovi rezultati su motivisali ovu grupu igrača. Prepoznao sam na okupljanju sasvim korektnu i pozitivnu atmosferu – naveo je selektor srpskog tima.
Tumbaković nije održao uobičajenu konferenciji za novinare prilikom objave spiska u petak, zbog čega je upitan zašto se to nije dogodilo i da li možda zbog nepozivanja Luke Jovića.
-Apsolutno nemam nikakav problem u komunikaciji sa novinarima. Jako dugo sam u sportu, taj problem nemam. Iz tehničkih razloga. Ne vidim da može da me iznenadi neko pitanje, da pričam o pojedinim igračima – odgovorio je Tumbaković.
Upitan je da li dobre igre napadača Aleksandra Mitrovića „neutrališu volju i želju“ ostalih na toj poziciji.
-To treba da bude dodatni motiv. Mitrovića znam iz omladinskog pogona Partizana. U periodu kada je ušao u prvi tim i danas, to je potpuno ista osoba, koja zna šta hoće, vredno radi, ulaže u sebe, i nije slučajno da se takvi rezultati ostvaruju – naveo je Tumbaković.
On je kazao da je grupa od 14 ili 15 igrača ona kona se kontroliše i koja je tu, dok su ostali u procesu selektirinja.
-Uglavnom igra 14 ili 15 igrača. Ostali su u procesu selektiranja. Pojedine zovemo da bismo videli kako se ponašaju u grupi, na licu mesta da vidimo koji je to kvalitet. Ovaj spisak ima za cilj obe dimenzije. Da potvrdimo grupu igrača koja će biti prisutna u martu i druga koja treba da da podršku toj ekipi – kazao je Tumbaković.
Tumbaković od igrača koje je pozvao neće moći da računa na povredjene Milana Pavkova i Filipa Kostića. Utakmica protiv Luksemburga igraće se u četvrtak od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“, dok je duel sa Ukrajinom zakazan za nedelju u 15.00 na istom mestu.

Povezana vest:  Blater za doživotnu suspenziju zbog korupcije