Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da njegova ekipa u ovom trenutku možda ne može ravnopravno da se takmiči sa najboljim evropskim klubovima i da mora da prihvati realnost.

Siti je u subotu izgubio u mančesterskom derbiju od Junajteda sa 1:2 i za prvoplasiranim Liverpulom zaostaje 14 bodova.

Mančester siti je prošle sezone osvojio triplu krunu, odbranio je titulu, ali je ove polusezone već izgubio četiri utakmice.

-Moramo da napredujemo, da prihvatimo neke stvari i da krenemo dalje. Mančester junajted ima kvalitet da se brani, kvalitet da napada na kontre i to moramo da prihvatimo. To je nivo sa kojim se susrećemo protiv Liverpula, Mančester junajteda, Barselone, Real Madrida, Juventusa. To su ekipe protiv kojih moramo da igramo, a realnost je da možda u ovom trenutku mi ne možemo da se takmičimo sa njima – rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Povezana vest:  Lester ispustio pobedu protiv Evertona

-Možda to moramo da proživimo kao klub kako bismo napredovali, da prihvatimo realnost i da napredujemo – dodao je španski trener.

Siti je u sezoni 2017/2018 osvojio titulu u Premijer ligi sa rekordnih 100 bodova, ali je u četvrtfinalu Lige šampiona izgubio od Liverpula.

U istoj fazi prošlosezonskog najelitnijeg evropskog takmičenja Siti je izgubio od Totenhema, ali je postao prvi engleski tim koji je u istoj sezoni osvojio Premijer ligu, FA kup i Liga kup.
Uprkos promenljivim igrama, Siti se plasirao u nokaut fazu Lige šampiona, uoči poslednje utakmice u grupi protiv Dinama iz Zagreba, u sredu.

Povezana vest:  Anćeloti pred Etičkom komisijom FFF

-Realnost je da zaostajemo 14 bodova zbog grešaka koje smo napravili, zbog kvaliteta naših protivnika i posebno, zbog stvari koje ne možemo da kontrolišemo. To je realnost, ali moramo da nastavimo. Na početku smo decembra, imamo i druga takmičenja, da se borimo u drugim utakmicama – naveo je Gvardiola.

-Ne razmišljamo o osvajanju Lige šampiona, ne razmišljam o tome koliko nam bodova treba ili koliko bodova oni moraju da izgube. Pokušavamo da pobedjujemo, da dobijamo svaku sledeću utakmicu – dodao je Gvardiola.

Povezana vest:  Ospina i zvanično golman Arsenala