Dinamo me je iznenadio, odigrali su odlično u grupi i imaju priliku da prodju dalje, rekao je večeras trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola.
Siti je osigurao prvo mesto u Grupi C, a u Zagreb je na meč šestog kola Lige šampiona stigao nakon poraza u gradskom derbiju od Mančester junajteda.
-Moraćemo da podignemo nivo igre, sada nismo spremni za klubove kao što su Barselona, Liverpul. Ali, do februara ćemo verujem biti spremni – rekao je Gvardiola, prenosi Hina.
Gvardiola je najavio promene u sastavu.
-Plasirali smo se u osminu finala. Prvenstvo je u ovom trenutku važnije od Lige šampiona, pa će biti nekih promena u sastavu. Sigurno neće igrati povredjeni David Silva, Serhio Aguero i Džon Stons – kazao je Gvardiola.
On se osvrnuo i na igre mladog Dinamovog Španca Danija Olma.
-On nije nikakvo iznenadjenje. Došao je iz Barselonine akademije i na poslednjem EP U-21 bio je medju najboljim igračima. Drago mi je zbog njega, dobro se razvija i budućnost je u njegovim rukama – rekao je Gvardiola.
Engleske medije više je zanimao šta Gvardiola misli o Filu Fodenu, Davidu Silvi i o lošoj seriji rezultata u prvenstvu nego o Dinamu.
-Ponekad ima trenutaka u karijeri kada ne pobedjuješ i to je normalno. To je izazov i za trenera i igrače. To je deo života svakog trenera – rekao je on.
Utakmica se igra sutra od 18.55.

Povezana vest:  Ronaldo ostaje u Real Madridu do 2021. godine