borha_promocija (2)Borha potpisao za Zvezdu

 

Kolumbijski napadač Kristijano Borha potpisao je danas za beogradsku Crvenu zvezdu u kojoj će igrati kao pozajmljen fudbaler brazilskog trećeligaša Kaksas de Sula.

-Strelac sam, brz i veoma snažan, imam dosta potencijala… U Brazilu sam igrao i klasičnog špica i drugog napadača, po boku. Mogu da igram na obe pozicije, ali više mi odgovara uloga golgetera – rekao je 22-godišnji Borha na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

-Znam dosta o Zvezdi, ona je veoma poznata u Kolumbiji. Znam da je bila svetski prvak, da je najbolja u regionu. Svestan sam veličine kluba… Dopao mi se i stadion, već na prvi pogled. Sviđa mi se I Beograd, iako je hladno – dodao je igrač, koji je po sletanju na aerodrom „Nikola Tesla“ prvi put u životu video sneg.

Povezana vest:  Tumbaković nije zadovoljan žrebom za Ligu nacija

Ugovor o pozajmici potpisan je na „godinu plus godinu“, a Zvezda je zadržala opciju da u svakom trenutku može da otkupi Borhu, koji je proteklih šest meseci proveo u najpopularnijem klubu u Brazilu Flamengu.

borha_promocija (1)Tamo je igrao i sa bivšim fudbalerom Zvezde Dejanom Petkovićem, koji mu je bio prevodilac na današnjoj konferenciji, jer su mu čelnici crveno-belih „obećali ručak“.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Aleksandar Stanojević: U kupu favoriti nisu uvek u prednosti

-Borhu su već sa 18 godina pominjali kao moguće pojačanje Internasionala, koji je te 2006. bio prvak sveta. U Flamengu je trebalo da zameni Adrijana, što nije bio lak zadatak, ali se nadam da će u Zvezdi pokazati kvalitet – kazao je Petković.

-Dolazak Borhe, a prethodno i Evandra Goebela u Zvezdu, malo je i splet srećnih okolnosti za klub. Uspeli smo, ipak, da im objasnimo u koliko veliki klub dolaze, kao i to da će u Srbiji, gde je konkurencija mnogo manja nego u Brazilu, privući mnogo veću pažnju najvećih evropskih ekipa – dodao je popularni Rambo.

Povezana vest:  Togo priložio žalbu sudu u Lozani

Sportski direktor Zvezde Ivan Adžić istakao je da će Borha i Goebel na proleće ekipu crveno-belih učiniti jačom, a igru lepršavijom. Prelazni rok još nije završen, pa nisu isključeni ni novi dolasci, ali je Adžić kazao da će oni zavisiti i od odlazaka.

Borha je drugi Kolumbijac u Zvezdi posle Maurisija Moline, koji je 2007. godine igrao za beogradski klub. Novi napadač crveno-belih rekao je da zna ko je Molina, ali da ga lično ne poznaje, pošto je iz Kolumbije otišao još pre pet godina.