inter_slavljeInter želi treću titulu svetskog prvaka

 

Fudbaleri Intera sa svim svojim superzvezdama u ekipi sutra će se boriti za titulu klupskog prvaka sveta, a protivnik u finalu turnira u Abu Dabiju biće im Mazembe, tim sastavljen uglavnom od anonimnih igrača iz Konga. Trener Intera Rafael Benites istakao je, ipak, da njegova ekipa neće potceniti Mazembe, prvog afričkog finalistu Klupskog svetskog prvenstva.

-Mazembe je dobar tim, fizički jak sa dvojicom ili trojicom igrača koji mogu da naprave razliku na terenu. Bore se od početka do kraja, tako da će to biti teška utakmica – ocenio je Benites, čiji tim ne sme da se kocka sa ugledom.

Povezana vest:  NOĆ POSLE UTAKMICE PARTIZAN – ANDRLEHT, Stanojević: Nište nije izgubljeno, idemo na pobedu

Posebno zato što ove sezone, debitantske za Benitesa, aktuelni prvak Italije i Evrope ne oduševljava rezultatima. Trenutno je sedmi u italijanskoj Seriji A, dok je u Ligi šampiona bio drugi u svojoj grupi, pa će u osmini finala igrati sa Bajernom iz Minhena u reprizi finala iz prošle sezone.

Italijanski mediji zato spekulišu da će Benites dobiti otkaz ako ne osvoji titulu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Benites je već bio učesnik Klupskog svetskog prvestva, ali nije osvojio trofej, pošto je u finalu 2005. godine sa Liverpulom izgubio od brazilskog Sao Paula.

Povezana vest:  EURO 2012, Česi pobedili Grke i iskupili se za startni debakl

Španski strateg, ipak, trvdi da ne oseća pritisak i da je ubeđen da će njegova ekipa prevazići skorašnje probleme u igri. Činjenica je, međutim, da mu je predsednik Intera Masimo Morati postavio ultimatum da mora da osvoji titulu prvaka sveta.

-Čast je igrati ovakvu utakmicu. Biće to veliki izazov za nas, jer želimo da budemo deo klupske istorije. Svi znaju koliko je važan ovaj turnir – naveo je Benites.

Povezana vest:  Vidić doveo Mančester junajted blizu titule

Inter je prvak sveta bio 1964. i 1965. godine, kada se to takmičenje nazivalo Interkontinentalni kup. U polufinalu ove godine u Abu Dabiju savladao je azijskog šampiona, južnokorejski Seongam sa ubedljivih 3:0.

-Biće ovo velika prilika da Inter vratimo na vrh. Daćemo sve od sebe da to i učinimo, ali na terenu nema favorita, posebno u modernom fudbalu, jer su ekipe prilično uravnotežene. Bila bi greška drugačije razmišljati – istakao je kapiten Intera Havijer Zaneti.