gomez_bajer_slavljeBajern pobedio Štutgart, remi Bajera

 

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras na gostovanju Štutgart sa 5:3, dok su Bajer Leverkuzen i Frajburg odigrali nerešeno 2:2, u utakmicama 17. Kola nemačkog prvenstva. Najzaslužniji za osmu prvenstvenu pobedu aktuelnog šampiona Nemačke bio je napadač Mario Gomes, koji je postigao „het trik“. Reprezentativac Nemačke je posle današnje utakmice treći na listi strelaca sa 12 pogodaka.

Povezana vest:  Van Gal: Ponosan sam na ekipu

On je mrežu pogađao u 31. 52, i 54. minutu. Golove za Bajern postigli su i Tomas Miler, u 36. minutu, na asistenciju Gomesa, i Frank Riberi u 43. minutu.

Dva gola za domaći tim postigao je Martin Harnik, u 50. i 65. minutu, a konačan rezultat postavio je Kristijan Gentner u 70. minutu. Bajern se sa šestog popeo na peto mesto sa 29 bodova, a Štutgart je posle 11. poraza u sezoni, ostao na pretposlednjem, 17. mestu sa 12 bodova.

Povezana vest:  PRIJATELJSKI SUSRET, Dan pred meč sa Grčkom Orlovi odradili trening na Partizanu

Bajer Leverkuzen i Frajburg odigrali su u Leverkuzenu nerešeno 2:2. Bajer je poveo u 16. minutu golom Artura Vidala iz jedanaesterca, a gosti su preokrenuli golovima Jana Rozentala u 25. i Štefana Rajzingera u 65. minutu. Bod Bajeru doneo je rezervista Patrik Helmes u 75. minutu.

Bajer je treći na tabeli sa 33 boda, koliko ima i drugoplasirani Majnc, dok je Frajburg, posle prve nerešene utakmice u prvenstvu, šesti sa 28 bodova.

Povezana vest:  Matijašević: Dobro smo prošli na žrebu