david_beckham_11Dejvid Bekam: Ferguson je najveći svih vremena!

 

Na svečanosti na kojoj je primio nagradu BBC-ja za životno delo, 35-godišnji slavni engleski fudbaler Dejvid Bekam okarakterisao je svog bivšeg trenera u Mančester Junajtedu Aleksa Fergusona kao „najboljeg svih vremena u svom poslu“.

Nagradu su Bekamu uručili njegov bivši saigrač u Mančester Junajtedu, Velšanin Rajan Gigs, prošlogodišnji osvajač nagrade za sportsku ličnost godine, te legendarni Bobi Čarlton, čiju je jednu od fudbalskih škola u Mančesteru Bekam pohađao kao dečak. Priča kaže da je upravo Čarlton otkrio Bekama kada je ovaj imao devet godina…

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Derbi u Torinu

-Bekam je u karijeri zaslužio apsolutno sve što je ostvario. Krasna je osoba, čovek za primer svakom. Sećam se da sam trenerima u Mančesteru, kada je Dejvid došao u klub, rekao da će on biti nešto posebno. Tako je i bilo – rekao je Čarlton, koji je istu nagradu za životno delo primio pre dve godine.

-Ponizan sam i počašćen što primam nagradu za područje koje toliko volim. Pogotovo kada nagradu primam iz ruku Sir Bobija, to je posebna čast. Imao sam tu sreću da su me u karijeri vodili tako veliki treneri kao što su Erik Harison i Nobi Stajls. Ali, za mene je najbolji fudbalski trener bio, i još uvek jeste, Sir Aleks Ferguson – rekao je, između ostalog, Bekam, koji je upravo zbog nesuglasica sa Fergusonom 2003. godine napustio Mančester Junajted i prešao u madridski Real. Poznata je i priča kako je Ferguson u jednom od svojih naleta besa u svlačionici Junajteda svom snagom udario kopačku, koja je pogodila Bekama u glavu!

Povezana vest:  Džajić: Očekujem bolju igru nego jesenas

Uz zahvalu svojoj porodici, supruzi Viktoriji i deci, Bekam je dodao:

-Imao sam tu sreću da sam u karijeri igrao za velike klubove, Preston, Mančester, Real Madrid, Milan i Los Anđeles Galaksi ali najvažniji deo karijere, koji je sve to nadmašio, bilo je igranje za englesku reprezentaciju.

Za nacionalni tim je Bekam debitovao još davne 1996. godine, a od tada skupio 115 rekordnih nastupa, najviše za jednog igrača u polju kad je Gordi Albion u pitanju.

Povezana vest:  OFK predstavio trenera, uprava neće više promene na klupi