Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) doneo je odluku da donira sedam respiratora bolnicama širom zemlje, saopšteno je posle sednice Odbora za hitna pitanja.

Kako se navodi, po jedan respirator doniraće se Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici i opštim bolnicama u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Nikšićiću, Kotoru i Baru.

Za njihovu nabavku FSCG je opredelio više od 150.000 evra

Povezana vest:  Budućnost Bojana Krkića u Barseloni nije sigurna?

Takođe, zbog otežane nabavke medicinskog materijala i aparata u ovom trenutku, Fudbalski savez će bolnici „Danilo I“ na Cetinju naknadno donirati respirator.

„Borba sa COVID-19 traži angažovanje i odgovorno ponašanje cele Crne Gore. Poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje je obaveza svih nas i pridržavajući se istih, kao pojedinci, dajemo maksimalan doprinos u borbi sa ovim virusom. Fudbalski savez Crne Gore ima potrebu da u skladu sa svojim mogućnostima dodatno pomogne u ovim naporima i to čini doniranjem sedam respiratornih aparata Kliničkom centru i opštim bolnicama u šest crnogorskih gradova“, rekao je predsednik FSCG Dejan Savićević.

Povezana vest:  Runi pauzira četiri nedelje zbog povrede

Fudbalski savez pozdravlja postupak reprezentativaca Stevana Jovetića, Stefana Savića i Luke Đorđevića koji su Nacionalnon koordinacionom tijelu donirali novčana sredstva i medicinsku opremu za borbu sa COVID-19.