Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković pozvao je danas sve garđane da ostanu kod kuće i što ozbiljnije shvate poruke nadležnih kako Srbija ne bi doživela tragediju kao Italija, zemlja u kojoj je živeo poslednjih 20 godina i gde su mu trenutno supruga i jedan sin.

„Poštovani moji sugrađani, imam obavezu pre svega da vas pozdravim i da vam prenesem moje utiske jer sam svokodnevno u kontaktu sa suprugom Anom i sinom Filipom, koji su ostali u Milanu. Znate i sami da Italija prolazi kroz najgori period posle Drugog svetskog rata, kroz jednu tešku situaciju i zato vas molim da shvatite ozbiljno sve što vam nadređeni govore, da ostanete kod kuće, podržite mere, poštujte mere, recite nekom ko to ne radi da je pogrešio, zbog njega samog, zbog nekog njemu dragog, zbog starijih osoba jer ono što se dešava kao primer svima u Italiji ne može da se opiše rečima“, rekao je Stanković.

Povezana vest:  Boas novi trener Porta

On je dodao da smo svi videli koliko je mrtvih bilo juče, ali to je samo zvanično, ono što se desilo u bolnicima.

„Zamislite još ljude koji su ostali kod kuće i koji nisu ni stigli da dobiju pomoć. Devet od 10 ljudi koji umru u Italiji ne stignu da uđu na Intenzivnu negu. Shvatite to ozbiljno jer gledajući televiziju u Italiji video sam da je jedna doktorka rekla kako joj je najžalije kada niko od rođaka, od majke, oca, dece, ne može da dođe da pozdravi nekog ko polako umire. To je nešto najporažavajuće što može da se desi jednom čoveku. Zato shvatite ozbiljno sve što se dešava ko nas. Molim vas, ostanite kod kuće i shvatite ovo ozbiljno“, poručio je Stanković.

Povezana vest:  Miroslav Đukić novi trener Erkulesa