pep_gvardiolaBarselona želi da Gvardiola radi u klubu do penzije

 

Šef stručnog štaba Barselone Pep Gvardiola može da radi taj posao koliko god želi, a svi u klubu bi najviše voleli da on postane naš Aleks Ferguson, rekao je predsednik šampiona Španije Sandro Rosel.

Gvardiola, 39, je Barselonu preuzeo na leto 2008. i u protekle dve sezone osvojio je čak osam trofeja, uključujući i Ligu šampiona. Uprkos tome, još nije produžio ugovor koji mu ističe u junu naredne godine.

Povezana vest:  FIFA i na dnevnom redu samita G7 u Nemačkoj?

-Svi bismo voleli da Pep postane naš Ferguson, a kada jednog dana ode u penziju da bude naš Franc Bekenbauer. Drugim rečima, da posle trenerske karijere klub nastavi da vodi kao predsednik – rekao je Rosel.

Predsednik katalonskog kluba je dodao da sa Gvardiolom još nisu vođeni formalni razgovori o novom ugovoru, pre svega zato što Pep insistira da se on obnavlja iz sezone u sezonu.

Povezana vest:  Alegri: Ne sviđa mi se pritisak u poslednje vreme

-Ne vidim da bi tu moglo da bude bilo kakvih problema. Pep zna da ugovor može da potpiše na koliko želi godina. Radi se o čoveku koji je ‘rođen’ u Barsi, koji najbolje oseća i shvata sve što je u vezi sa Barsom. Klub mu je uvek na prvom mestu i to je najveća razlika između njega i bilo kojeg drugog trenera – rekao je Rosel.

Povezana vest:  Suares: Čelsi i Siti su glavni favoriti za titulu