Španski fudbaler Andres Inijesta opisao je svoju borbu s depresijom dok je igrao za Barselonu, za koju njegova majka kaže da je bila „rupa bez dna“ zbog koje je njen 25-godišnji sin tražio da spava s roditeljima.

Inijesta, fudbaler japanskog Visel Kobea, tog teškog perioda se prisetio u dokumentarcu „Neočekivani heroj“, koji je objavljen u četvrtak.

Posle osvajanja Lige šampiona pod Pepom Gvardiolom 2009. godine, Inijesta se borio s povredom, a zatim ga je pogodila smrt prijatelja Danija Harkea, 26-godišnjeg defanzivca Espanjola koji je doživeo srčani udar.

Povezana vest:  Platini zabrinut zbog stanja fudbala u Evropi

„Dani prolaze i shvatate da nema poboljšanja, da se ne osećate dobro, da niste svoji. Samo se nadviju oblaci i sve postane mračno“, rekao je Inijesta.

Inijestinu depresiju opisali su oni koji su mu i najbliži, uključujući njegovu majku Mariju Luhan i oca Hosea Antonija.

„Primetila sam da mu nije bilo dobro jedne noći kad smo spavali, a on sišao i rekao: ‘Mama, da li mogu da spavam ovde sa tobom?’ Tada mi se ceo svet srušio na glavu“, rekla je ona.

Povezana vest:  UEFA želi pet sudija već na EP 2012. godine

Inijesta je potom započeo terapiju sa psihologom Imnom Puig koja je rekla da fudbaler svoj oporavak duguje najbližima, uključujući i Gvardiolu.

„Gvardiola je rekao da je prvi put u takvoj situaciji kao trener. Sećam se da je rekao ‘sada je najvažniji Andres, osoba, a ne igrač'“, kazala je ona.

„Gvardiola je pokušavao da ga izvuče iz rupe bez dna u kojoj se nalazio“, rekla je Inijestina majka Marija.

Povezana vest:  Falkao stiže u Siti, Jovetić na pozajmici u Juventusu

Photo by Handout/UEFA via Getty Images