Fudbaleri Vojvodine danas su ponovo istrčali na teren u svom FC „Vujadin Boškov“, posle više od mesec i po dana pauze zbog pandemije korona virusa.

Uz strogo pridržavanje svih propisanih mera Vlade Srbije, fudbaleri Vojvodine su pratili instrukcije trenera Nenada Lalatovića i ostalih članova stručnog štaba, čime su započeli pripreme za izvestan nastavak sezone.

„Najbitnije je to da smo svi živi i zdravi i da smo se vratili našim svakodnevnim obavezama na ‘Vujadinu’. To smo jako dugo čekali i zato me raduju osmesi na licima igrača, jer se vidi da im je nedostajao njihov klub“, rekao je Lalatović, prenosi klub.

Povezana vest:  Robert Prosinečki: Na redu utakmica sa Partizanom!

„Što se tiče ove sedmice, danas ćemo imati samo uvodni trening sa loptom, a potom u utorak i sredu po dva treninga, u četvrtak jedan, u petak i subotu ponovo dva i u nedelju slobodan dan. Kako vreme bude odmicalo, treninzi će biti sve teži i teži, jer se moramo dobro spremiti za nastavak sezone“, dodao je on.

Još nije poznato kada će sezona biti nastavljena, kao ni koliko utakmica će se odigrati do njenog završetka.

Povezana vest:  Huntelar: Mesi je deset puta bolji od Ronalda

„Ako se bude igrao plej-of, očekuje nas sigurno još 11 utakmica, plus eventualno još četiri u Kupu, a lično i dalje smatram da bi to bilo pogubno za igrače. Medjutim, postoje stručniji ljudi koji će odlučiti o tome kako treba završiti sezonu“, rekao je Lalatović.

„Kao trener, ja moram biti spreman na sve, baš kao i moji igrači“, kazao je Lalatović i dodao da je plan kluba da se odigraju tri-četiri prijateljske utakmice nakon ukidanja vanrednog stanja.

Povezana vest:  U toku akcija pretresa i privođenja navijača "Partizana"

On je istakao da Vojvodina ima odlične uslove za trening.

„Imamo šest terena i osam svlačionica, pa kad vidite sve ovo imate i veliku volju za radom… Što se mene lično tiče, imam ogromnu želju da sa Vojvodinom osvojim trofej i dao bih bukvalno 10 godina života da se to desi“, zaključio je Lalatović.