Bivši napadač „Čelsija“ Salomon Kalou, koji sada igra u nemačkom klubu „Herta Berlin“, suspendovan je nakon što je objavio video snimak na kojem se vidi kako krši pravila društvenog distanciranja rukujući se sa saigračima.

Bundesliga osudila je snimak koji Kalou postavio na Fejsbuk, u kojem se rukuje sa igračima Herte i zaposlenima u klubu.

Povezana vest:  Roben ostaje u Bajernu do 2017. godine

Nemačka liga uvela je stroge higijenske mere, trudeći se da obezbedi „zeleno svetlo“ za ponovno pokretanje prekinute sezone, prenosi „Gardijan“.

„Slike Salomona Kaloua iz svlačionice Herte apsolutno su neprihvatljive“, navodi se u saopštenju nemačke fudbalske lige.

Herta je objavila da su hitno suspendovali tridesetčetvorogodišnjeg igrača iz Obale Slonovače.

Kalou, koji je 2010. godine s Plavima osvojio Premijer ligu, izvinio se zbog svojih postupaka i rekao da je trebalo da bude upućeniji pošto je učestvovao u zdravstvenim projektima u svojoj domovini.

Povezana vest:  FK Voždovac i OFK Beograd nastavili Jelen Super šut, Milovanović 131 km/h VS Vasiljević i Micevski – 126 km/h

„Žao mi je ako je moje ponašanje ostavilo utisak da koronu ne shvatam ozbiljno. Želeo bih da se izvinim zbog ovoga“, rekao je Kalou.

Bundesliga, koja namerava da ponovo pokrene sezonu od 16. maja, objavila je da je na masovnim testiranjima igrača i pomoćnog osoblja na korona virus bilo 10 pozitivnih rezultata.

Povezana vest:  Sevidž: Srbija nas je ponizila