Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas u gostima ekupu Borusije Dortmund sa 1:0, u derbi meču 27. kola nemačke Bundeslige.

Jedini gol na meču postigao je Jozua Kimih u 43. minutu.

Bajern je ovom pobedom napravio veliki korak ka osvajanju titule, pošto sada ima sedam bodova više od drugoplasiranog Dortmunda.

Uzbudljivo prvo poluvreme počelo je velikom šansom Erlinga Halanda već u drugom minutu. On nije uspeo da kazni isrčavanje Manuela Nojera sa gola pošto je njegov udarac na gol liniji zaustavio David Alaba.

Povezana vest:  Baloteli se vraća fudbalu, potpisao za Moncu

Gereiro je u desetom minutu pogodio mrežu Bajerna, ali je pogodak poništen zbog ofsajda, a desetak minuta kasnije dobru priliku propustio je Gnabri na drugoj strani.

Bajern je u finišu poluvremena „dodao gas“ i u 43. minutu stigao do vodjstva sjajnim golom Kimiha koji je sa dvadesetak metara lobovao golmana Dortmunda.

U nastavku utakmice tempo je opao, a kako je meč odmicao domaći tim je imao sve manje snage, dok je Bajern, na drugoj strani, kontrolisao i diktirao ritam.

Povezana vest:  Čelsi bolji od Njukasla

Najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je do tada gotovo neprimetni Robert Levandovski koji je u 83. minutu pogodio stativu.

Bajern u narednom kolu dočekuje Diseldorf, dok Dortmund gostuje Paderbornu.